Κατηγορίες
κορωνοϊός παιδεία

Εν αναμονή απόφασης για άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών

Σε αναμονή ανακοίνωσης από την Κυβέρνηση για το άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων και πιθανόν παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών είναι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες (και κυρίως οι οικογένειες στις οποίες και οι δυο γονείς εργάζονται) αλλά και εκπαιδευτικοί, αφού πλέον φαντάζει εξαιρετικά πιθανό να ανοίξουν – έστω και για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει.

Η Επιτροπή Υγείας θα κάνει την εισήγησή της το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαΐου ενώ τα βασικότερα θέματα που απασχολούν είναι :

  • τι θα γίνει με την καθαριότητα στα σχολεία που θα ανοίξουν, αφού πάρα πολλοί από το προσωπικό καθαριότητας έχουν διατεθεί για ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού στα σχολεία δευτεροβάθμιας – ειδικά στις μεγάλες πόλεις.
  • τι θα γίνει με τις αίθουσες, αφού θα πρέπει τα παιδιά να “μοιραστούν” με τον ίδιο τρόπο που έγινε και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Φυσικά ανησυχία υπάρχει και για έναν ακόμη λόγο: αν είναι μια φορά δύσκολο να κρατήσουν τις απαραίτητες προφυλάξεις τα παιδιά που φοιτούν σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τα παιδιά του δημοτικού τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα…

Εν αναμονή ανακοινώσεων λοιπόν, που θα διαλευκάνουν το τοπίο.