Κατηγορίες
εκκλησιαστικά

150.000 ευρώ και καταθέσεις μισθών μητροπολιτών αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας

Μετά το Οικουμενικό Πατριαρχείο – δείτε ΕΔΩ, στο δρόμο της έμπρακτης συμπαράστασης (δηλαδή στην παροχή ποσού για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού) στον αγώνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού που δίνει το Κράτος μπήκε και η Εκκλησία της Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 1ης Απριλίου μεταξύ πολλών που αποφασίστηκαν – και με τα οποία δεν είναι απαραίτητο όλοι να συμφωνούμε – ελήφθη η απόφαση η Εκκλησία της Ελλάδος να προσφέρει άμεσα το ποσό των 150.000 ευρώ.

Με την ίδια απόφαση, θα ανατεθεί στην Διοικούσα Επιτροπή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) η ευθύνη να έλθει σε επικοινωνία με τους υπευθύνους Δημοσίους Φορείς Παροχής Υγείας, προκειμένου η Εκκλησία της Ελλάδος να ενισχύσει περαιτέρω αυτόν τον τομέα.

Επίσης αποφασίστηκε να διευρυνθεί η συνεργασία με την Πολιτεία και τους ΟΤΑ, ώστε να συνεχιστεί η παροχή συσσιτίων σε όσους το έχουν ανάγκη.

Τέλος η ΔΙΣ έλαβε την απόφαση τα μέλη της να καταθέσουν έναν μισθό στον Ειδικό Λογαριασμό Αντιμετώπισης του κορωνοϊού ενώ προτρέπουν και τους υπολοίπους μητροπολίτες να πράξουν το ίδιο, για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.