Κατηγορίες
κορωνοϊός υγεία

Τσιόδρας: καιρός για χαλάρωση μέτρων – Χαρδαλιάς: παράταση στις γονικές άδειες ειδικού σκοπού

Την άποψη ότι έχει έρθει η ώρα να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού εξέφρασε κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης της Παρασκευής 24/4 ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.
Όπως είπε, τα μέτρα θα πρέπει να χαλαρώσουν σταδιακά και ελεγχόμενα, τα όπλα τα οποία έχουμε στα χέρια μας είναι η απόσταση και η υγιεινή. Επεσήμανε δε ότι οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να είναι στις κύριες προτεραιότητές μας και θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση.

Όπως είπε, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έφτασε τους 130 ενώ 60 συμπολίτες μας πήραν εξιτήρια από τα νοσοκομεία της χώρας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου. Επίσης ανακοίνωσε ότι η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς παρατείνεται μέχρι τη 10η Μαΐου.
Υπενθύμισε δε ότι τα μέτρα για κλείσιμο των χώρων λατρείας ισχύουν και για τα τζαμιά (οι μουσουλμάνοι έχουν από σήμερα το ραμαζάνι και τα τζαμιά είναι κλειστά για τον κόσμο).