Κατηγορίες
αγορά κορωνοϊός

Σούπερ μάρκετ: με περιορισμούς η είσοδος και στην περιοχή μας

Χωρίς κίνηση ήταν τα σούπερ μάρκετ στην Αλεξάνδρεια νωρίς το πρωί, τα οποία και αυτά κινούνται πλέον στο ρυθμό του κορωνοϊού και των μέτρων που έχουν επιβληθεί από την Κυβέρνηση στην προσπάθεια που γίνεται να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διασπορά του COVID-19.

Νωρίς το πρωί ο φακός της Περισκόπησης βρέθηκε έξω από δυο τρία σούπερ μάρκετ της Αλεξάνδρειας, όπου η κίνηση ήταν ελάχιστη. Οι λιγοστοί πελάτες που είδαμε να μπαίνουν φορούσαν μάσκες, αρκετοί φορούσαν και γάντια και έμπαιναν απ’ ευθείας στα καταστήματα επειδή η κίνηση σε συνδυασμό με τα μέτρα (1 ανά 10τμ) το επέτρεπε.

Περίπου ένα δίωρο αργότερα, σε άλλο σούπερ μάρκετ που και αυτό τηρούσε τις εντολές του Υπουργείου, υπήρχε μια μικρή ουρά, όμως ο κόσμος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του να μπει μέσα και να ψωνίσει.

Ουρά υπήρχε το πρωί και σε τράπεζες – και εκεί ο κόσμος περίμενε τη σειρά του για να εξυπηρετηθεί (αν και με τις τράπεζες είμαστε πλέον… συνηθισμένοι, αφού η αναμονή σε αυτές είναι καθημερινό φαινόμενο ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα capital controls του Ιουνίου του 2015, τα οποία μας “συνόδευσαν” στην καθημερινότητά μας για μεγάλο διάστημα!).

Η δική μας “συμβουλή”;; Ότι λένε όλοι: υπομονή και ψυχραιμία.
Κι αν ακολουθούμε όλοι τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας όλα θα κυλήσουν ομαλά (όσο ομαλά μπορεί να πάει μια τέτοια ιστορία) και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

(και επαναλαμβάνουμε το γνωστό πλέον: δέκα κιλά μακαρόνια που στο τέλος θα λήξουν μέχρι να τα φάμε είναι αχρείαστα και δυο ντουζίνες χαρτιά υγείας ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. Ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου ενώ προσπαθούμε να μη στερούμε κι από τους υπόλοιπους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να προμηθευτούν και αυτοί τα απαραίτητα – άλλωστε η Κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει για την επάρκεια του 99% των ειδών που μπορεί κάποιος να χρειαστεί. Κι εκείνο το 1% είναι τζελ με αντισηπτική δράση ή μάσκες αλλά σταδιακά και αυτό το θέμα δεν υπάρχει, λύνεται).