Κατηγορίες
αγορά κορωνοϊός

Κλείνουν εμπορικά καταστήματα – ανοιχτά μόνο φαρμακεία, σ/μ, τροφοδοσία, πρατήρια καυσίμων

Τα νέα μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η αναστολή (από την Τετάρτη 18/3) της λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα, στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Ανοιχτά θα είναι επίσης καταστήματα οπτικών, συνεργεία αυτοκινήτων, περίπτερα/μίνι μάρκετ, κούριερ – ταχυδρομικές υπηρεσίες, Pet shop, Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης αποφασίστηκαν:
– η θέση σε υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες αυτών που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό,
– η διακοπή των οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο στη χώρα όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
– η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες, ενώ συνεχίζεται κανονικά η μεταφορά εμπορευμάτων.
– η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.
– η διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με την Ισπανία.

Τέλος από το πρωί της Τρίτης 17/3 αναστέλλεται η εφαρμογή του δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι το τέλος Απριλίου 2020.

Τι είπε για τις φήμες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Όσον αφορά αυτά που διακινούνται τις τελευταίες ώρες σχετικά με “καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας” η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: “Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ενημερώνει με ευθύτητα και ειλικρίνεια για όλα τα μέτρα που λαμβάνει. Οι φήμες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιτείνουν τη σύγχυση και συνιστούν παραπληροφόρηση. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτές τις ώρες ας επικρατήσει ψυχραιμία.