Κατηγορίες
Ιταλία

Κορωνοϊός – Ιταλία: αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών, δεν αυξάνονται οι περιοχές που αποκλείστηκαν

Στην Ιταλία αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αφού ήδη έχει ξεπεράσει τους 200. Κατά δυο αυξήθηκαν και τα θύματα, αφού δυο ακόμη θάνατοι αποδόθηκαν στον COVID-19.

Πλέον είναι 7 οι περιφέρειες στις οποίες έχουν βρεθεί κρούσματα του κορωνοϊού: Piemonte, Veneto, Lombardia, Liguria, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia και Trentino με τον πληθυσμό τους να αγγίζει τα 30 εκατομμύρια κατοίκους.

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την Πολιτική Προστασία της Ιταλίας συνολικά μέχρι τις 12 το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας), απ’ τον ιό είχαν προσβληθεί 219 άτομα εκ των οποίων 5 έχασαν τη ζωή τους και ένα άτομο σταμάτησε να εμφανίζει συμπτώματα.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τις περιοχές που έχουν αποκλειστεί, δεν υπάρχει κάποια άλλη περιοχή που να χρήζει ειδικής μεταχείρισης (να αποκλειστεί δηλαδή) και ότι όλα συντονίζονται σε εθνικό επίπεδο απευθείας απ’ την Κυβέρνηση, από τον πρωθυπουργό και την Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τις τοπικές Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές.