Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

ΚΕΑΣ: τα πτυχία αποφοιτησάντων χειριστών ελικοπτέρων απονεμήθηκαν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Τα πτυχία στους 9 αποφοιτήσαντες Ανθυποσμηναγούς Χειριστές Ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και τα πτυχία και τα διακριτικά ιπταμένων στους 12 αποφοιτήσαντες Μόνιμους Λοχίες Χειριστές Ελικοπτέρων της 39ης Εκπαιδευτικής Σειράς απονεμήθηκαν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στο Αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού που βρίσκεται στο Παλαιοχώρι Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Την απονομή στους αποφοιτήσαντες έκανε ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού, Ταξίαρχος Γαιτανίδης Ευστράτιος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν θρησκευτικές, πολιτικές και δημοτικές αρχές, αντιπροσωπείες Σχηματισμών και Στρατιωτικών Σχολών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ καθώς και συγγενείς των αποφοιτούντων χειριστών.

Η εκπαίδευση των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας στο Διακλαδικό Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Χειριστών Ε/Π της Πολεμικής Αεροπορίας περιελάμβανε θεωρητικά αντικείμενα, καθώς και πτητική εκπαίδευση, κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι συμπλήρωσαν τις προβλεπόμενες ώρες πτήσεως ημέρα και νύχτα σε ελικόπτερα NH-300C.

Με την παραπάνω εκπαίδευση, επιτυγχάνεται αποφασιστικά η ενίσχυση της διακλαδικότητας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Κλάδων, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση προσωπικού, μέσων και πόρων για το καλό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Η εκπαίδευση των Μον. Υπαξιωματικών ΣΜΥ ΄18 στο Τμήμα Αρχικής Εκπαίδευσης Χειριστών Ε/Π περιελάμβανε θεωρητικά αντικείμενα σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΕ) 1178/2011 (κατά PART – FCL), καθώς και πτητική εκπαίδευση, κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι συμπλήρωσαν τις προβλεπόμενες ώρες πτήσεως, ημέρα και νύχτα σε ελικόπτερα NH-300C και UH-1H, προκειμένου να τοποθετηθούν στις Μονάδες Αεροπορίας Στρατού.