Κατηγορίες
ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Δήμος Αλεξάνδρειας Κοινότητα Πλατέος Πλατύ

Λύνεται μέσα στις επόμενες ώρες το πρόβλημα με την αποχέτευση στο Πλατύ

Προς λύση φαίνεται πως οδηγείται το πρόβλημα που υπάρχει στο Πλατύ με φρεάτια της αποχέτευσης τα οποία δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση για όσους έχουν κατοικίες ή καταστήματα κοντά σε αυτά.

Σύμφωνα με όσα μάθαμε όλες αυτές τις ημέρες (από την τελευταία φορά που η Περισκόπηση ασχολήθηκε με το ζήτημα, στις 23 Δεκεμβρίου – δείτε ΕΔΩ), το πρόβλημα εντοπίστηκε σε τουλάχιστον 25 σημεία.

Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα διορθώθηκαν ενώ (την Τρίτη 7 Ιανουαρίου) εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη 8 σημεία, που είχαν και το σοβαρότερο πρόβλημα.
Η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας έχει ήδη αποστείλει προς επισκευή περισσότερους από τους 8 μηχανισμούς που απαιτούνται (11 στον αριθμό). Είναι οι τελευταίοι που θα επανατοποθετηθούν/αντικατασταθούν και αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει τότε το σύστημα θα επανέλθει επιτέλους στην κανονική του λειτουργία σε όλα τα σημεία το αργότερο μέχρι το πρωί της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου.

Επίσης το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα υπάρχει συνεχής και σταθερή παρακολούθηση του συνόλου των φρεατίων και κάθε σημείου του δικτύου αποχέτευσης, ώστε να αντιμετωπίζεται μέσα σε λίγες ώρες οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στο μέλλον – φυσικά μέχρι να βρεθεί μια οριστική λύση για το θέμα (που περισσότερο έχει να κάνει με τον αριθμό του προσωπικού και την ειδίκευσή του).