Κατηγορίες
διεθνή περιβάλλον

Αυστραλία: έχει καεί έκταση ίση με το 1/3 της Ελλάδας – πως επηρεάστηκαν τα ζώα

Υπάρχουν πουλιά που μιμούνται τις σειρήνες της πυροσβεστικής! (βίντεο)

Ένα από τα γεγονότα του 2019 που απασχόλησαν τη διεθνή κοινή γνώμη ήταν οι φωτιές στη Βραζιλία.
Όμως τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στη μακρινή Αυστραλία (όπου είναι καλοκαίρι τώρα και οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε επί μήνες!!).
Η έκταση που έχει καεί υπολογίζεται μέχρι στιγμής ότι είναι ίση με το 1/3 της Ελλάδας, περίπου 42.000 με 45.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Και η καταστροφή συνεχίζεται.

Χιλιάδες επαγγελματίες και εθελοντές πυροσβέστες είναι στον αγώνα να σταματήσουν τις 3 φωτιές (που πλέον έχουν ενωθεί και έχουν φτάσει στη θάλασσα). Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, πάνω από 1.200 σπίτια έχουν καταστραφεί. Οι καπνοί έχουν φτάσει πολύ μακριά – αξίζει να σημειωθεί πως έχουν φτάσει μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και τις ψηλότερες κορυφές της που είναι χιονισμένες αλλά με μαύρη ατμόσφαιρα.

Τα ζώα δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από την καταστροφή. Το σπίτι τους, τα δάση και οι περιοχές με χαμηλή βλάστηση που καίγονται, καταστρέφεται. Δεν είναι λίγοι που αναφέρουν πως η οικολογική καταστροφή είναι τόσο μεγάλη ώστε σε διάστημα το πολύ μιας γενιάς κινδυνεύει να χαθεί μεγάλο μέρος της μοναδικής άγριας ζωής της Αυστραλίας (αναφέρουν συγκεκριμένα τα κοάλα).

Σύμφωνα με ΜΜΕ υπάρχουν και κάποια ζώα πού έχουν επηρεαστεί τόσο πολύ από τη συνεχή κίνηση των οχημάτων της πυροσβεστικής που μιμούνται ακόμη και τον ήχο από τις σειρήνες τους!

Δείτε το βίντεο που αναμεταδίδουν διάφορα διεθνή ΜΜΕ και που ανάρτησε στις 2 Ιανουαρίου του 2020 στο διαδίκτυο ένα ειδησεογραφικό site από την Αυστραλία: