Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Συνάντηση πολιτών στην Αλεξάνδρεια – τάσσονται κατά της λειτουργίας του hotspot

Συνάντηση πολιτών, με αφορμή τα γεγονότα που καταγράφηκαν στην Αλεξάνδρεια πριν από περίπου 2 εβδομάδες και τις συμπλοκές μεταξύ πολιτών από το Δήμο Αλεξάνδρειας και φιλοξενούμενων στο hotspot (που υπάρχει στο 722), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια.

Στη συνάντηση – στην οποία όπως παρατήρησε κάποιος εκ αυτών που έλαβαν το λόγο δεν υπήρξε η αναμενόμενη συμμετοχή – ακούστηκαν απόψεις τόσο σχετικά με τη λειτουργία του hotspot της Αλεξάνδρειας όσο και με την αντίδραση της Τοπικής Αρχής πριν από τη λειτουργία του αλλά και τώρα που αυτό φιλοξενεί κόσμο.


Βασικό αίτημα των συμμετεχόντων ήταν η διακοπή της λειτουργίας του hotspot και η απομάκρυνση όσων φιλοξενούνται σε αυτό ενώ εκφράστηκαν με έντονο τρόπο και ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια λόγω της παραμονής τους στην περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Έγινε επίσης αναφορά και επικρίθηκε η μη προσέλευση προσκεκλημένων στη συνάντηση αυτή (παρότι δεν υπήρχε κάποιος φορέας που να τη διοργανώνει, στάλθηκαν προσκλήσεις – προφανώς προσωπικής φύσης – για να παρευρεθούν στη συνάντηση ο δήμαρχος, τα μέλη του ΔΣ, εισαγγελέας, αστυνομία κλπ).

Προς το τέλος της συνάντησης υπήρξαν και κάποιες φραστικές διαμάχες μεταξύ των συμμετεχόντων, με αφορμή τη φρασεολογία που κάποιοι χρησιμοποίησαν όταν μιλούσαν για τα γεγονότα και αναφέρονταν σε “εμείς” και “εσείς”.

Δείτε στη συνέχεια αποσπάσματα από όσα είπαν αυτοί που πήραν το λόγο και μίλησαν στη συγκέντρωση.