Κατηγορίες
αγορά Οικονομία

Παρουσιάστηκε το σήμα για τα Μακεδονικά Προϊόντα

Το Συλλογικό Σήμα για τα Μακεδονικά προϊόντα παρουσίασε ο ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων την Πέμπτη σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΒΕ, “Η δημιουργία του Μακεδονικού Σήματος έχει σκοπό την προστασία των ελληνικών προϊόντων που παράγονται στην Μακεδονία, συνδυάζοντας την ιστορία και την κληρονομιά του τόπου μας, μέσα από αυθεντικά, γνήσια και ποιοτικά προϊόντα των μελών του Συνδέσμου Εξαγωγέων”.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ Δρ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο, η επιλογή και σχεδίαση του σήματος έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και τα οριζόμενα στη Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες και να δημιουργηθεί μία ομπρέλα προστασίας για τα Ελληνικά Μακεδονικά προϊόντα. Σκοπός του Μακεδονικού Σήματος είναι το σήμα να μεταδίδει στους καταναλωτές πολλαπλά μηνύματα και εν τέλει να συνδέει στη συνείδησή τους το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με την μακραίωνη Ελληνική παράδοση και ιστορία της.

Η αίτηση του ΣΕΒΕ για καταχώριση του συλλογικού σήματος θα αφορά σε όλες τις βασικές κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών και θα συνοδεύεται από κανονισμό χρήσης, σύμφωνα με τον οποίο θα απονέμεται το δικαίωμα χρήσης του σε κάθε επιχείρηση τα προϊόντα της οποίας προέρχονται από τις τρεις αντίστοιχες περιφέρειες της χώρας.

Το συλλογικό σήμα του ΣΕΒΕ θα λειτουργήσει πρωτίστως ως ένα όχημα για την προβολή και προώθηση των προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό και θα συνδέσει στη συνείδηση των καταναλωτών στις ευρωπαϊκές και εν γένει ξένες αγορές τη Μακεδονία με την Ελλάδα. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα ακολουθήσει στενή συνεργασία του ΣΕΒΕ με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece.