Κατηγορίες
αυτοδιοίκηση

Οι δήμαρχοι ψήφισαν για το Διοικητικό τους Συμβούλιο

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου εκλέχτηκε το νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καθώς και το Εποπτικό Συμβούλιο για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023.

Πρώτη δύναμη με 325 ψήφους σε σύνολο 512 ψηφισάντων, αναδείχθηκε η παράταξη «Ισχυροί Αυτοδιοικητικοί Δήμοι» καταλαμβάνοντας 19 έδρες. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, συγκεντρώνοντας την προτίμηση 202 αιρετών και ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκλεγεί νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι παρατάξεις έλαβαν:

“Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι”: 325 ψήφους και 19 έδρες
“Αυτοδιοικητικό Κίνημα”: 91 ψήφους και 6 έδρες
“Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία”: 45 ψήφους και 3 έδρες
“Νέα Αυτοδιοίκηση”: 33 ψήφου ςκαι 2 έδρες
“Λαϊκή Συσπείρωση”: 10 ψήφους
“Συντονισμός Αιρετών”: 6 ψήφους

Την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο εκάστοτε δήμαρχος Αθηναίων.

Οι δυο βασικοί διεκδικητές της προεδρίας ήταν οι Δ. Παπαστεργίου (Δήμαρχος Τρικκαίων) και Λαζ. Κυρίζογλου (δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης), υποψήφιοι με την παράταξη “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” . Ο πρώτος έλαβε 202 ψήφους και ο δεύτερος 160 ψήφους.

Ο Λαζ. Κυρίζογλου πάντως δεν κρύβει τη δυσαρέσκεια του για το αποτέλεσμα, αφού σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: “Μολονότι οι δεσμεύσεις περί ουδετερότητας και απουσίας κυβερνητικών και κομματικών παρεμβάσεων δεν τηρήθηκαν, εγώ θα επιμείνω, κόντρα στα «νέα ήθη», να τηρώ τις υποσχέσεις μου και θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της κάλπης.