Κατηγορίες
αγορά

Συναντήθηκαν στην Αλεξάνδρεια ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Δυο ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Αλεξάνδρειας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου στο δημαρχείο.

Το πρώτο θέμα είχε να κάνει με τη σύσταση ενός νέου συλλόγου, ο οποίος θα πρέπει να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό ώστε να υπάρχει μια κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου αλλά και να αντιπροσωπεύει το σύνολο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται σε όλο το Δήμου Αλεξάνδρειας και θα εμφανίζεται ως η κοινή φωνή τους στις σχέσεις τους με το Δήμο, με τις υπηρεσίες και με φορείς.

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε την άτυπη αυτή συνάντηση ήταν η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει ακόμη πιο αυστηρός. Είναι γνωστό πως πολλά είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που κάνουν “τα στραβά μάτια” κάποιες φορές, και οι παρευρισκόμενοι αναπόφευκτα εξέτασαν και αυτό το θέμα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβλήματα σε αυτούς που ακολουθούν απαρέγκλιτα το νόμο ενώ κάποιοι άλλοι φαίνονται ως “καλοί” στα μάτια των πελατών/καταναλωτών, πράγμα που προκαλεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού (όσο κι αν φαίνεται παράξενο και όσο κι αν οι παραβάτες απειλούνται ακόμη και με κλείσιμο των επιχειρήσεών τους).

Να σημειωθεί πως η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη – δυστυχώς. Από τις εκατοντάδες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχει ο Δήμος Αλεξάνδρειας, μόλις 20 ήταν αυτές που, δια των εκπροσώπων τους, ήταν στη συγκέντρωση.
Ας ελπίσουμε πως στο επόμενο κάλεσμα θα έχει δημιουργηθεί στο μεταξύ και ο σύλλογος και θα βρίσκονται περισσότεροι στην αίθουσα.