Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Επεισόδια το βράδυ του Σαββάτου στην Αλεξάνδρεια – έσπασαν την είσοδο του δημαρχείου

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στην Αλεξάνδρεια.

Γύρω στις 00:20 της Κυριακής (κι αφού ένα πάρτι του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας στον πεζόδρομο είχε τελειώσει και οι νεαροί που συμμετείχαν σε αυτό είχαν φύγει και βρίσκονταν ήδη στα μαγαζιά του πεζόδρομου και της οδού Αριστοτέλους για φαγητό) υπήρξε μια ξαφνική μαζική μετακίνηση περίπου 20-30 νεαρών ατόμων προς το χώρο του Ηρώου.
Σύμφωνα με όσα εκείνη τη στιγμή ακούγονταν, λίγο νωρίτερα κάποιος που είναι φιλοξενούμενος στο hotspot της Αλεξάνδρειας και βρίσκονταν στο κέντρο της Αλεξάνδρειας πείραξε μια από τις νεαρές κοπέλες που βρίσκονταν εκεί και η παρέα της αντέδρασε και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Άμεσα, το πολύ πέντε λεπτά αργότερα, ένα όχημα της Αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες έφτασε στο χώρο του Ηρώου, αφού υπήρχε αυξανόμενη ένταση ενώ συνέρρεαν ολοένα και περισσότερα άτομα στο σημείο.
Η ένταση σταδιακά μεταφέρθηκε στο χώρο έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων που βρίσκεται στην είσοδο της Αλεξάνδρειας και πιο αργά στο δημαρχείο (του οποίου η είσοδος έσπασε).

 

Στο μεσοδιάστημα υπήρξε ενίσχυση των αστυνομικών με ισχυρές δυνάμεις που έφτασαν από άλλες περιοχές της Ημαθίας, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη, αφού απειλήθηκε γενικευμένη αναταραχή στην περιοχή πέριξ του hotspot – μέχρι νωρίς το πρωί της Κυριακής υπήρχε διακριτική παρουσία αστυνομίας.