Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης Δήμος Αλεξάνδρειας

Ένα ακόμη απορριμματοφόρο παρέλαβε ο Δήμος Αλεξάνδρειας

Ένα ακόμη απορριμματοφόρο, το τρίτο στη σειρά από την προηγούμενη άνοιξη, παρέλαβε ο Δήμος Αλεξάνδρειας.
Η παραλαβή έγινε το πρωί της 30η Οκτωβρίου 2019, στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, από το δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη – παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου Σ. Κούγκα.

Πρόκειται για το τρίτο από τα τέσσερα συνολικά νέα απορριμματοφόρα που εντάσσεται στο στόλο οχημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας και για την εκπλήρωση μέρους της προεκλογικής δέσμευσης Γκυρίνη για το θέμα της καθαριότητας.

Θεωρητικά, με την έλευση και του τελευταίου (το οποίο όπως μάθαμε αναμένεται σύντομα) θα λυθεί ένα σημαντικό μέρος τους προβλήματος.
Πρακτικά όμως το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων δεν πρόκειται να λυθεί οριστικά παρά μόνο όταν επαναλειτουργήσει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ώστε να δίδεται χρόνος στα απορριμματοφόρα να κάνουν την αποκομιδή σε όλους τους οικισμούς χωρίς καθυστερήσεις και με χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθείται πιστά.
Μέχρι τότε σίγουρα θα εμφανίζονται προβλήματα, ευτυχώς όμως όχι τόσο έντονα και συνεχή όπως στο παρελθόν.

Ίσως το καλύτερο τώρα που απομένει στη διοίκηση είναι να προσπαθήσει να βάλει σε “κανονική ροή” και την ανακύκλωση, ξεκινώντας με αγορά νέων κάδων (μέχρι να… δούμε τον ΣΜΑ η ανακύκλωση θα μειώσει σε ικανοποιητικό βαθμό των όγκο των απορριμμάτων, αρκεί να υπάρχουν κάδοι παντού!!!) . Επίσης – ενόψει της συζήτησης προϋπολογισμού – επιβάλλεται να εντάξει στο κονδύλι για την καθαριότητα κι ένα μεγάλο ποσό που θα καλύπτει και τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό.
Έτσι, ΑΝ και ΟΤΑΝ το κράτος επιτρέψει ξανά προσλήψεις, αυτές να γίνουν άμεσα και να στελεχωθεί επαρκώς το τμήμα καθαριότητας με οδηγούς και συνοδούς απορριμματοφόρων χωρίς να υπάρχει το πρόβλημα της μισθοδοσίας τους.