Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Ονοματολογία και αποτελεσματικότητα στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Η ορκωμοσία των αιρετών στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 25 Αυγούστου έδωσε το έναυσμα να ανάψουν για μια ακόμη φορά οι συζητήσεις για το αν είναι έτοιμη η ομάδα που θα οδηγήσει το Δήμο μέχρι το 2023.

Όχι ότι δεν συζητούνταν το θέμα το τελευταίο διάστημα, από τις αρχές Αυγούστου και μετά. Συζητούνται και σχολιάζονται διάφορα. Και τη στιγμή αυτή η ονοματολογία αφορά μια μικρή ομάδα ανθρώπων (κάποιοι έχουν συναντηθεί κιόλας για να βρεθούν λύσεις βιώσιμες και αποτελεσματικές για τον τόπο), δεν απασχολεί το ευρύ κοινό – τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου Αλεξάνδρειας!

ορκωμοσία Δήμος ΑλεξάνδρειαςΑυτό που ενδιαφέρει τον δημότη και/ή τον κάτοικο του Δήμου δεν είναι αν θα γίνει αντιδήμαρχος, πρόεδρος στην ΚΕΔΑ ή στη ΔΕΥΑ ή κάτι άλλο ο σύμβουλος που ορκίστηκε στις 25 Αυγούστου και τον λένε “Παύλο”, “Βασίλη”, “Λευτέρη” ή “Δήμητρα”.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ένα: να είναι αποτελεσματικό το σχήμα, όπως κι αν ονομάζονται αυτοί που θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βγουν οι πινακίδες στα απορριμματοφόρα και να μαζεύονται τα σκουπίδια, να κλείνει καμιά λακκούβα στο δρόμο, να γίνεται κανά μικροέργο (που όμως θα αλλάξει την καθημερινότητά του), να συντηρούνται σωστά τα σχολεία, να γίνεται οικονομία στη διαχείριση, να αλλάζεται καμιά λάμπα στο δημόσιο φωτισμό. Κι αν μπορεί ο Δήμος να στήνει και μελέτες, ούτως ώστε όταν το επόμενο ΕΣΠΑ μπει στο αυλάκι να μπορέσει ο Δήμος Αλεξάνδρειας να διεκδικήσει με επιτυχία κάποια μεγαλύτερα έργα.

Αυτά θέλει ο δημότης και ο κάτοικος του Δήμου. Κι ας του τα κάνει είτε ο “Παύλος”, είτε ο “Βασίλης”, είτε ο “Λευτέρης”, είτε η “Δήμητρα” που ορκίστηκε την Κυριακή. Δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα τα κάνει, τον ενδιαφέρει να τα κάνει!!
Και κάτι μου λέει πως αυτό έχει στο νου του ο Γκυρίνης κι ακόμη δεν έχει ανακοινώσει ονόματα και διευθύνσεις…