Κατηγορίες
Ελλάδα

Η Γιάννα Αγγελοπούλου ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό επικεφαλής της επιτροπής “Ελλάδα 2021”

Η Γιάννα Αγγελοπούλου επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής της ειδικής επιτροπής η οποία θα προετοιμάσει τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Σε νομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία της συγκεκριμένης επιτροπής για την προετοιμασία της χώρας εν όψει της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Τα της επιτροπής αυτής (συγκρότηση, λειτουργία, πόροι κλπ) θα καθοριστούν με ειδικό για την περίσταση διάταγμα.

Για όσους δεν θυμούνται, να αναφέρουμε πως η Γ. Αγγελοπούλου είχε οριστεί από τον Σημίτη το 2000 επικεφαλής της επιτροπής για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που έγιναν στην Αθήνα (για εκείνη την περίοδο έχει γράψει περίπου εννέα χρόνια μετά και βιβλίο, με τίτλο “My Greek Drama”).

Σε συνεντεύξεις που έχει δώσει την περίοδο εκείνη – 2013 – η Γ. Αγγελοπούλου έχει αποδώσει τις ευθύνες για τη μη αξιοποίηση των λεγόμενων ολυμπιακών έργων (που ρήμαξαν μέσα σε ελάχιστους μήνες μετά από τη λήξη των αγώνων εκείνων) στην τότε Κυβέρνηση.  Απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με την παρατήρηση του Βέλγου Ζακ Ρόγκ (πρόεδρος της ΔΟΕ από το 2001 ως το 2013) ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο φθηνά τους αγώνες αλλά και σε αυτά που είχε πει ο Νίκος Χριστοδουλάκης (υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών την περίοδο 2001 – 2004) επίσης για μικρότερο κόστος των Αγώνων, η Γ. Αγγελοπούλου είχε πει ότι ο ένας θα πρέπει να ντρέπεται ενώ για τον δεύτερο αναρωτήθηκε γιατί δεν το έκανε…