Κατηγορίες
θέατρο-κινηματογράφος-μουσική πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξάνδρειας

Ξεκινά την Πέμπτη 20 Ιουνίου το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξάνδρειας.
Είναι η πέμπτη χρονιά της προσπάθειας μιας μεγάλης παρέας συνδημοτών μας που ξεκίνησε ως μια δράση για κάτι διαφορετικό στην περιοχή μας και που αγκαλιάστηκε τόσο από τους κινηματογραφόφιλους όσο και από την ΚΕΔΑ.

Η Περισκόπηση, που απ’ την πρώτη χρονιά είναι δίπλα στο Φεστιβάλ (όπως είναι και θα είναι δίπλα σε κάθε καλή προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή μας), βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου στο χώρο του δημοτικού αμφιθεάτρου Αλεξάνδρειας, εκεί όπου γίνονταν οι τελευταίες πρόβες και έμπαιναν οι τελευταίες πινελιές.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκος Αλεξάνδρειας έχει κάνει τεράστια βήματα μέσα στο πέντε αυτά χρόνια παρουσίας του, έχει χτίσει συνεργασίες με παρόμοιες διοργανώσεις του εξωτερικού, έχει ενταχθεί στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης ενώ το ενδιαφέρον δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάσουν ταινίες τους σε αυτό είναι από χρόνο σε χρόνο συνεχώς αυξανόμενο.

Η πρώτη ημέρα ξεκινά με παρέλαση κρουστών που θα διασχίσει την οδό Βετσοπούλου και θα καταλήξει στο χώρο του δημοτικού αμφιθεάτρου ενώ μια σειρά από άλλες εκπλήξεις περιμένουν όσους βρεθούν στο χώρο που διοργανώνεται το Φεστιβάλ.

Επίσης την πρώτη ημέρα (Πέμπτη 20 Ιουνίου) θα εμφανιστούν στο αμφιθέατρο η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας καθώς και η χορωδία του Δήμου Αλεξάνδρειας “Μελισσάνθη”.

 

 

5ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξάνδρειας