Κατηγορίες
βιομηχανία Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα Οικονομία

Εν αναμονή πληρωμών από την ΕΒΖ σε εργαζόμενους και τευτλοπαραγωγούς

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται ΜΜΕ της Αθήνας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εξόφληση τευτλοπαραγωγών και εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 ή το αργότερο από Δευτέρα 1 Ιουλίου.

Το ύψος των δεδουλευμένων υπολογίζεται σε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ενώ σε 2,7 εκατομμύρια υπολογίζεται το ποσό που έχουν λαμβάνειν οι τευτλοπαραγωγοί για πρώτη ύλη που παρέδωσαν στην ΕΒΖ το 2017 και το 2018 – δείτε ΕΔΩ σχετικά με την επιχορήγηση που αποφασίστηκε με τροπολογία.

Το πρόβλημα με την καταβολή των παραπάνω – παρά το γεγονός ότι τα χρήματα έχουν πιστωθεί στην ΕΒΖ – ήταν η έλλειψη ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας της εταιρίας. Όλοι θεωρούν ότι το πρόβλημα θα λυθεί και έτσι θα μπορέσουν και να καταβληθούν δεδουλευμένα αλλά και χρωστούμενα σε παραγωγούς (όλοι όμως κρατούν στάση αναμονής, μέχρι όντως να λυθεί το θέμα, για να “ξεμπλοκάρουν” τα λεφτά).


Φυσικά, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων 2 ετών (που σχετίζονται με την ΕΒΖ σε κάθε επίπεδο – με τη λειτουργία της, με τις εγκαταστάσεις της, με τις Τράπεζες, με την καλλιέργεια, με τις ποσοστώσεις της ΕΕ κλπ κλπ) το να μιλάμε για επαναφορά της τευτλοκαλλιέργειας και της παραγωγής ζάχαρης στην χώρα μας από την ΕΒΖ είναι όνειρο απατηλό. Το θέμα πρέπει να το θεωρούμε λήξαν. Τελειωμένο.

Την πληρωμή αυτή που αναφέρουμε πιο πάνω θα πρέπει να την παρομοιάζουμε με το χώμα που ρίχνουμε την ώρα που θάβουμε κάποιον και πλέον μένει να πιούμε και τον καφέ (που δεν θα είναι άλλο από την πώληση – σε όποια μορφή γίνει αυτό – σε κάποιον ενδιαφερόμενο ιδιώτη).