Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Στην Αλεξάνδρεια ο Γ. Καμίνης – τι είπε για ευρωεκλογές, αυτοδιοίκηση, πολιτικές

Στην Αλεξάνδρεια, στο πλαίσιο περιοδείας που κάνει στην Κεντρική Μακεδονία, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Μαϊου ο τ. δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης. Είχε προηγηθεί επίσκεψή του στη Βέροια.

Στην Αλεξάνδρεια ο Γ. Καμίνης συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με τις ευρωεκλογές αλλά και την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας με στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. της περιοχής της Αλεξάνδρειας.

Αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση είπε ότι πρέπει να δοθούν αρμοδιότητες σε αυτή και ότι το Κράτος (το οποίο χαρακτήρισε αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο) είναι πρόβλημα. “Η χώρα κρατήθηκε όρθια από τους Δήμους, για αυτό πρέπει να δοθούν αρμοδιότητες στους Δήμους και το Κράτος να κρατήσει συγκεκριμένα πράγματα” είπε μεταξύ άλλων.

Σε αναφορά του στους Δήμους και στις εκλογές είπε ότι το εκλογικό σύστημα επίτηδες “στήθηκε” έτσι ώστε να ελεγχθούν οι Δήμοι από την Κυβέρνηση μέσα από τις αναγκαστικές συγκλίσεις που θα προκύψουν. “Το κάνανε επίτηδες” είπε αναφερόμενος στον Κλεισθένη και σχολίασε λέγοντας για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό: “είναι προοδευτικό αυτό;;”.

Καμίνης Αλεξάνδρεια

Καμίνης Αλεξάνδρεια

Τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπέρ της αξιολόγησης και ενός διαφανούς συστήματος που θα είναι αντικειμενικό και αμερόληπτο για τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες του Δημοσίου και των Δήμων.

Για τις ευρωεκλογές είπε ότι το σύστημα εκλογής δεν είναι καλό, αφού όλη η χώρα είναι μια εκλογική περιφέρεια, σε αντίθεση με άλλες χώρες. Όμως όπως είπε αυτό του δίνει τη δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με πολίτες από όλη τη χώρα και αυτή η δυνατότητα του δίνει την αίσθηση ότι το ΚΙΝΑΛ συσπειρώνεται, για διάφορους λόγους (ανέφερε μεταξύ αυτών λόγω της πολιτικής χρεοκοπίας του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των υπουργοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος κλπ).

Καμίνης Αλεξάνδρεια

Καμίνης Αλεξάνδρεια

Καμίνης Αλεξάνδρεια

Αναφέρθηκε επίσης στην άνοδο των ξενοφοβικών κομμάτων στην Ευρώπη αλλά και στις προσπάθειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε οι νέοι να ασχοληθούν με την πολιτική ενώ αναφέρθηκε σε μια πραγματική αριστερή στροφή που θα πρέπει να γίνει ώστε να ακολουθήσει και το ΚΙΝΑΛ το ρεύμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη.