Κατηγορίες
εκλογές

Πόσοι 17χρονοι θα ψηφίσουν στις 26 Μαΐου – η αποχή θα παίξει σημαντικό ρόλο

Λίγο περισσότεροι από 100.000 θα είναι οι δεκαεπτάχρονοι και δεκαεπτάχρονες που θα… επισκεφθούν τα εκλογικά τμήματα, αυτή τη φορά όχι ως συνοδοί των γονέων ή των κηδεμόνων τους αλλά ως ψηφοφόροι.

Την Κυριακή 26 Μαΐου, βάση του νόμου που ψηφίστηκε πριν από περίπου 2 χρόνια (με αυξημένη πλειοψηφία – 180 βουλευτές είχαν ψηφίσει τη συγκεκριμένη αλλαγή) οι νέοι 17 ετών που καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους ΔΙΚΑΙΩΜΑ είναι λίγο περισσότεροι από 100.000 ενώ συνολικά μισό εκατομμύριο νέοι μέχρι 22 ετών θα ψηφίσουν στις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές.

Όμως, όπως κι αν το δει κανείς, αυτό που θα κυριαρχήσει δεν θα είναι τα ποσοστά των κομμάτων ή των κατά τόπους συνδυασμών. Αυτό που θα κυριαρχήσει στις εκλογές αναμένεται να είναι η ΑΠΟΧΗ.

Με δεδομένο ότι ένα εκλογικό τμήμα έχει κατά μέσο όρο 450 – 500 ψηφοφόρους, η αποχή που μπορεί να οφείλεται σε αδιαφορία για την πολιτική και τις εκλογές, σε γύρισμα της πλάτης στους πολιτικούς ή σε λόγους που σχετίζονται με τη μετάβαση των ψηφοφόρων στα μέρη που ψηφίζουν αναμένεται να είναι μεγάλη και θα φανεί το βράδυ των εκλογών.

Πάντως, στην περιοχή μας μέχρι τώρα ελάχιστοι υποψήφιοι αναφέρθηκαν δημόσια στην αποχή και στους κινδύνους που αυτή κρύβει.
Κι ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που έχουν επισημάνει τους κινδύνους αυτούς – είναι προς τιμήν τους ότι το έκαναν!

Στο κάτω – κάτω, γιατί να χαριστεί στον οποιοδήποτε το δικαίωμα να αποφασίσει αυτός για εμάς…;;;;