Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Ενδιαφέρον θα έχει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Απριλίου (και 4 σημαντικές σημειώσεις)

Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας της Δευτέρας 22 Απριλίου.

Πρώτο, επειδή βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα πριν από τον α’ γύρο των εκλογών, άρα ότι ακουστεί θα είναι – είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι – επηρεασμένο από το όλο προεκλογικό κλίμα.
Δεύτερο, επειδή υπάρχουν 2-3 θέματα τα οποία “σηκώνουν” ευρείες συναινέσεις. Και στο συμβούλιο αυτό, όπως και στο επόμενο (του Μαΐου) θα φανεί ποιος κάνει προεκλογική σπέκουλα και ποιος θέλει πραγματικά να γίνουν κάποια πράγματα για το καλό όλων.

Τα θέματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ ενώ αν δεν έχετε όρεξη να πάτε στη συνεδρίαση μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ, στο κανάλι του Δήμου Αλεξάνδρειας στο you tube.


– σημείωση: το κανάλι του Δήμου που δείχνει τις συνεδριάσεις είναι μια καλή πηγή πληροφόρησης ώστε να δούμε ποιοι σύμβουλοι τίμησαν και ποιοι όχι την ψήφο μας του 2014.

Γιατί μπορούμε να δούμε όλες τις συνεδριάσεις (από το αρχείο), και μέσα από αποσπάσματα να καταλάβουμε 3-4 πράγματα, όπως:

  • κάθε πότε πήγαιναν σε συνεδρίαση (με την τρίτη συνεχόμενη απουσία ο Πρόεδρος πρέπει να ειδοποιεί την Αποκεντρωμένη και ο σύμβουλος να πηγαίνει σπίτι του να ιδιωτεύσει…)
  • αν αυτοί / αυτές που πήγαιναν στα Συμβούλια είπαν πέντε κουβέντες για να προασπίσουν το κοινό συμφέρον ή αν έλεγαν κάτι απλά για να ακουστεί η φωνή τους (κι αν μας είχαν κουράσει αφάνταστα με αριθμούς και άρθρα και παραγράφους) ή αν απλά ήταν παρόντες/παρούσες (αυτό είναι το χειρότερο…)
  • αν είχαν επαφή με το αντικείμενο,  δηλαδή αν διάβαζαν τα θέματα (και αν κοιτούσαν νόμους, προϊστορία, παρόμοιες καταστάσεις σε άλλους Δήμου και σε τελική ανάλυση το συμφέρον όλων μας και του Δήμου) ή αν άνοιγαν το φάκελο λίγο πριν μπουν στην αίθουσα

…σε τελική ανάλυση να δούμε αν αξίζει πραγματικά κάποιους που μας ζητούν την επανεκλογή τους να τους στείλουμε για μια ακόμη θητεία στο συμβούλιο ή αν θα πρέπει να επιλέξουμε νέα πρόσωπα!