Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Με ποιον τα έλεγε στη Μελίκη ο Γκυρίνης; (και τα πολλά πολιτικά “πηγαδάκια”).

Μπορεί η προεκλογική περίοδος να μην έχει αρχίσει ακόμη επίσημα, αυτό όμως δε σημαίνει πως οι υποψήφιοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έδωσαν … μαζικά το παρόν στο καρναβάλι τις Μελίκης.

Ήταν άλλωστε μια καλή ευκαιρία να έρθουν κοντά στους ψηφοφόρους (που να τους βρουν τόσους πολλούς μαζεμένους μέχρι τις εκλογές;;) αλλά και να στήσουν και “πηγαδάκια” πολιτικής φύσης, διαφόρων αποχρώσεων, συνδυασμών, περιοχών – δημοτικής ή περιφερειακής φύσης.


Δείτε στη συνέχεια μερικές φωτογραφίες ανθρώπων που πρωταγωνιστούν στην Ημαθιώτικη πολιτική σκηνή αυτή την εποχή, τους συνάντησα καθώς κινούμουν στη Μελίκη λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης.

Στη βόλτα που έκανα δεν κατόρθωσα να εντοπίσω τρεις εκ των πέντε υποψηφίων δημάρχων, βρήκα όμως δυο εξ’ αυτών καθώς και αρκετούς υποψηφίους συμβούλους (τόσο για το δημοτικό όσο και για το περιφερειακό συμβούλιο).

Μελίκη 11 Μαρτίου 2019

Μελίκη 11 Μαρτίου 2019

Μελίκη 11 Μαρτίου 2019

Μελίκη 11 Μαρτίου 2019

Μελίκη 11 Μαρτίου 2019

Μελίκη 11 Μαρτίου 2019

Μελίκη 11 Μαρτίου 2019

Μελίκη 11 Μαρτίου 2019

Φυσικά, τα πολιτικά πηγαδάκια δεν περιορίστηκαν μόνο στα καφέ πριν ή μετά από την παρέλαση. Υπήρχαν και στην εξέδρα:

Μελίκη 11 Μαρτίου 2019

Πάντως, η πιο χαρακτηριστική του ευχάριστου κλίματος  που επικρατούσε σήμερα στη Μελίκη φωτογραφία και έβγαλα σήμερα ήταν αυτή των Π. Γκυρίνη και Αργ. Πανταζόπουλου. Ο ένας κατέβαινε παρέα με συνεργάτες του τον κεντρικό δρόμο της Μελίκης και συνάντησε τον άλλο που έπινε καφέ με συνεργάτες του επίσης. Και ενώ μιλούσαν και αντάλλασσαν ευχές, δέχθηκαν να φωτογραφηθούν για την “Περισκόπηση”.

Μια ωραία εικόνα, που – παρά τα εκλογικά, προεκλογικά κλπ – θα πρέπει να διατηρηθεί έτσι και στο μέλλον (η παρατήρηση αφορά το σύνολο των υποψηφίων), αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Οξύνσεις, ανούσιες αντιπαραθέσεις και άλλα παρόμοια δεν θα πρέπει να έχουν θέση στα τοπικά πολιτικά.

Ο λογικά σκεπτόμενος κόσμος επίσης τα απεχθάνεται, γιατί θέλει να βλέπει προτάσεις και λύσεις, όχι “φωτοβολίδες” και “καθρεφτάκια για ιθαγενείς” που επί της ουσίας δεν προσφέρουν τίποτε και δεν προσφέρουν στον πολιτικό λόγο που θα πρέπει να κυριαρχήσει…