Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: το ενδιαφέρον ήταν πάλι στα ερωτήματα των συμβούλων

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου 2019.
Το πραγματικό ενδιαφέρον ήταν για πολλοστή φορά στις ερωταπαντήσεις των συμβούλων ενώ ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν μια παρατήρηση του ανεξάρτητου συμβούλου Γ. Κιρκιλιαννίδη σχετικά με τα του παλιού Δήμου Μελίκης.

Η συζήτηση αρχικά περιστράφηκε βασικά γύρω από την (προβληματική εδώ και καιρό) αποκομιδή των απορριμμάτων. Γιατί υπάρχει όντως θέμα, το οποίο όπως είπαν ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης και ο αντιδήμαρχος Στ. Γκιουρτζής αντιμετωπίζεται με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο, ώστε να διατηρούνται καθαρά τα χωριά και η Αλεξάνδρεια.


Από τα ενδιαφέροντα που μάθαμε ήταν το ότι όπου να ‘ναι έρχονται τα δυο απορριμματοφόρα (που τόσο καιρό αναμένονται – αυτό που επίσης έμαθα είναι ότι θα έλθουν σταδιακά και σίγουρα θα απαιτηθούν και λίγες ημέρες για τα διαδικαστικά, όπως η ταξινόμηση τους).
Όσον αφορά το θέμα των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας, αναφέρθηκε ότι τελικά από τους 19 εργαζομένους που ζητήθηκαν εγκρίθηκε η πρόσληψη 18 και παρουσιάστηκαν να αναλάβουν υπηρεσία μόλις 12.
Άρα είναι προφανές ότι πρόκειται για υπηρεσία που υπολειτουργεί και που έχει προβλήματα που σχετίζονται όχι μόνο με τα οχήματα αλλά και με το το προσωπικό που δεν είναι σε αριθμό αυτό που πρέπει.

Σχετικά με την αποκομιδή ο δήμαρχος έκανε μια παρατήρηση: ότι “η λύση στο σκουπίδι είναι ο ιδιώτης”. Λανθασμένη κατά την άποψή μου προοπτική και λύση!!!
Το έχουμε πει χίλιες φορές από εδώ μέσα: τα σκουπίδια μπορούν να μετατραπούν σε εισροές για το δημοτικό ταμείο. Και προς αυτή την κατεύθυνση ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κινηθεί ο Δήμος, το συντομότερο δυνατό – αφού οργανωθεί καλά η υπηρεσία και ο Δήμος προετοιμαστεί κατάλληλα (μια ιστορία που μπορεί να χρειαστεί χρόνο, αλλά πρέπει να υλοποιηθεί). Μια ματιά στις πρακτικές που ακολουθούνται στο εξωτερικό αρκεί. Όλα τα άλλα είναι περιττά.

Όσον αφορά την παρατήρηση του Γ. Κιρκιλιαννίδη: Ο Κιρκιλιαννίδης, με αφορμή το πρώτο θέμα, είπε μια αλήθεια που λίγοι μέχρι τώρα έχουν αναφέρει μέσα στο συμβούλιο: “Τελικά ο μεγάλος ασθενής ήταν ο δήμος Μελίκης, η νοοτροπία αυτή (αναφερόμενος προφανώς στον τρόπο διοίκησης που ακολουθήθηκε τότε) πρέπει να ξεχαστεί, ακόμη πληρώνουν οι δημότες τα σπασμένα του Δήμου Μελίκης”, είπε.