Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Έλεος πια με τις προεκλογικές… μετεγγραφές!

Άρχισαν πάλι οι “φήμες” και το παραπολιτικό “ρεπορτάζ” σχετικά με αποχωρήσεις από δημοτικές ομάδες, με αποχωρήσεις από τον προεκλογικό αγώνα, γενικά με ιστορίες για αγρίους που αφορούν γνωστούς ή λιγότερο γνωστούς συνδημότες μας στο ευρύ κοινό.

Δυο πράγματα θα τα ξαναπούμε: η φήμη τις περισσότερες φορές από πίσω της δεν κρύβει την αλήθεια αλλά κρύβει σκοπιμότητα. Στο κάτω – κάτω, δε μιλάμε και για τίποτε μετεγγραφές του… Μέσι ή του Ρονάλτο που θα έρθουν στον Άρη για να του δώσουν το πρωτάθλημα στις αγωνιστικές που απομένουν (“μακάρι να γίνονταν” θα πουν κάποιοι ομοιοπαθείς κιτρινόμαυροι, αλλά φέτος το πρωτάθλημα θα πάει στον συμπολίτη ΠΑΟΚ. Για του χρόνου το συζητάμε!).


Αυτοί που θα πάνε εκεί που οι φήμες τους θέλουν να πηγαίνουν δεν είναι τίποτε άγνωστοι μας. Οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας είναι. Ούτε ο Γιδάς είναι η Νέα Υόρκη και τα χωριά τα προάστια της Νέας Υόρκης, ώστε να μην μπορείς να πετύχεις κάποιον στο δρόμο.

Οπότε, αυτός που ενδιαφέρεται να μάθει, ρωτάει. Ούτε τον Πάπα της Ρώμης θα ρωτήσει, ούτε τον Τράμπ…
Τον συμπέθερο, τον φίλο, τον γείτονα, τον μπατζανάκη ή τον κουπάρο του θα ρωτήσει.

Ο κόσμος έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί. Ενώ όσοι ασχολούνται δεν δίνουν σημασία γιατί θέλουν να δουν τον προεκλογικό πολιτικό λόγο να περιστρέφεται γύρω από τα σοβαρά πράγματα ή γιατί περιμένουν μια επίσημη ανακοίνωση.

Έλεος πια!