Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα Νέα Δημοκρατία

Νέα Δημοκρατία για τευτλοπαραγωγούς: “η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι, θα εξοφλούνταν μέχρι το τέλος του 2017”

Την αναγκαιότητα να πληρωθούν άμεσα οι τευτλοπαραγωγοί και να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό των παραγωγών από την κυβέρνηση, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε, μαζί με άλλους βουλευτές, ο βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, επισημαίνοντας πως, η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι, θα εξοφλούνταν μέχρι το τέλος του 2017.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση τους οι βουλευτές, επισημαίνουν ότι, την ίδια στιγμή που οι αγρότες, καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις διαρκώς διογκούμενες φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις που τους επέβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι τευτλοπαραγωγοί δεν έχουν λάβει αυτά τα οποία δικαιούνται, αφού η κυβέρνηση τους εμπαίζει.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση οι κυβερνητικές παλινωδίες αποθαρρύνουν συνολικά τους παραγωγούς μιας δυνητικής δυναμικής καλλιέργειας να συνεχίσουν να επενδύουν και να καλλιεργούν, ακυρώνοντας την αναπτυξιακή της προοπτική. Με αυτό τον τρόπο υπονομεύεται η αναπτυξιακή προσπάθεια που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που είχε δρομολογήσει την ένταξη της τευτλοκαλλιέργειας στις συνδεδεμένες ενισχύσεις της νέας ΚΑΠ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: «Στο κενό» η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και οι Πληρωμές των Τευτλοπαραγωγών για το έτος 2017

Κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια της από 29-12-2017 Ερώτησης μου, επανερχόμαστε στο εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της πληρωμής των τευτλοπαραγωγών, που ακόμη παραμένουν απλήρωτοι για την παραγωγή του 2017, κάνοντας «πικρή Πρωτοχρονιά», αντί για τα «Γλυκά Χριστούγεννα», που υποσχέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης κ. Παναγιώτης Καραχάλιος.

Δυστυχώς, οι δεσμεύσεις τόσο του ιδίου, για πληρωμές των οφειλών στους παραγωγούς πριν τα Χριστούγεννα όσο και κυρίως του Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση για πληρωμή της προκαταβολής – 30% του συνολικού ποσού των 10,5 εκατ. ευρώ, ύψους περίπου 3 εκατ. Ευρώ – μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου καθώς και για εξόφληση μέχρι τέλος του έτους, αποδείχθηκαν «έπεα πτερόεντα».