Κατηγορίες
Ελλάδα Επιτροπεία Οικονομία

Βγαίνουμε (λένε) απ’ τα Μνημόνια. Σοβαρά; Και δε μας φαίνεται…!!!

Προφανώς πλάκα μας κάνουν όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ανερυθρίαστα ότι η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια. Στο ίδιο επίπεδο θράσους κι αυτοί που υποστηρίζουν πως έχουν τη… συνταγή για να μας βγάλουν (ενώ όταν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν ψήφιζαν τα  Μνημόνια με τα δυο χέρια). Αμνήμονες είναι άραγε όλοι τους και δεν θυμούνται τι ψήφισαν ή μας περνάνε για ηλίθιους;;;

Αφού τα Μνημόνια στο σύνολό τους έχουν αλυσοδέσει τη χώρα τουλάχιστον μέχρι το 2060. Αφού – κατά δήλωση Ευρωπαίων αξιωματούχων – η χώρα μας θα απαλλαγεί από τον βραχνά αφού πρώτα αποπληρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό όσων υποτίθεται πως χρωστάει.


Η επιβεβαίωση σε αυτό που αναφέρουν (στο περί εξόδου μπροστά μας ή στα περί συνταγών με μαγικά μανιτάρια που θα μας βγάλουν, αν κάποτε αναλάβουν… δράση) μπορεί να δοθεί με έναν μοναδικό και εξαιρετικά απλό τρόπο:
στον προϋπολογισμό του 2018 που θα ψηφιστεί οσονούπω ας εντάξουν μεγάλα ποσά σε κοινωνικές παροχές. Όχι όμως με εξίσωση εισοδημάτων προς τα κάτω και με επιδόματα που επιβεβαιώνουν τη φτώχεια. Κι ας τα ψηφίσουν διακομματικά και όλοι μαζί, να πιάσουν ας πούμε 280 ψήφους στη Βουλή.

Ή αν δεν μπορούν αυτό, τότε ας μειώσουν σε ποσοστά πάνω από 50-60% κάποιους εισαχθέντες την τελευταία εξαετία φόρους και τέλη. Αυτούς τους φόρους που έχουν κάνει τους μισούς Έλληνες να χρωστάνε στο Δημόσιο, επειδή σε καιρό ύφεσης χρωστάνε επειδή δεν βγαίνουν οικονομικά.

Να το κάνουν χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσουν την Επιτροπεία για να λάβουν την άδειά της!!!
Μπορούν να το κάνουν;; Φυσικά και όχι…

(τα Μνημόνια είναι εδώ και θα παραμείνουν για πολλά – πολλά χρόνια. Δυστυχώς. Ας το πάρουμε είδηση εμείς και ας το παραδεχθούν επιτέλους και αυτοί, κόβοντας τα παραμύθια)