Κατηγορίες
περιβάλλον

Φορέας Διαχείρισης Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα: εθελοντικός καθαρισμός στο Δέλτα του Αξιού (23/9)

Ο Φορέας Διαχείρισης Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα ενημερώνει:

“Πέρσι τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήσαμε τον πρώτο εθελοντικό καθαρισμό σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, στο Δέλτα του Αξιού, στην παραλία δίπλα από το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου. Συλλέξαμε περισσότερες από 50 σακούλες απορριμμάτων από αυτή την μικρής έκτασης παραλία, που όμως δέχεται πολύ υψηλή επιβάρυνση.

Επρόκειτο κυρίως για υλικά που συνδέονται με την αλιευτική και μυδοκαλλιεργητική διαδικασία: διχτάκια, βαρέλια, φελιζόλ, σχοινιά, πλαστικά κομμάτια σε κάθε μέγεθος κ.α.

Φέτος, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, θα επαναλάβουμε το εγχείρημα με σημείο εκκίνησης το ίδιο σημείο, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, με σκοπό να αξιολογήσουμε το ρυθμό ρύπανσης της περιοχής. Στόχος αυτή τη φορά είναι να επεκτείνουμε την ακτίνα δράσης μας στην παράκτια ζώνη δεξιά και αριστερά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Σας προσκαλούμε και φέτος στο εθελοντικό καθαρισμό για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον τόσο για εμάς όσο και για την πολύ σημαντική βιοποικιλότητα που φιλοξενεί η περιοχή του Δέλτα του Αξιού.

Σημείο συνάντησης: Εκκλησάκι Αγ. Νικολάου, Δέλτα του Αξιού, 10:00 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:

2313090696, Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea

2310794811, Φορέας Διαχείρισης Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα