Κατηγορίες
θέατρο-κινηματογράφος-μουσική

Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας εμφανίστηκε η Μαριώ

Την πρώτη της εμφάνιση στο τόπο καταγωγής της μετά από πολλά χρόνια έκανε το βράδυ της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου η Μαριώ.

Για τη Μαριώ δεν χρειάζεται να πει ή να γράψει πολλά κανείς, η πορεία της είναι γνωστή σε όσους ασχολούνται με τη μουσική αυτής της χώρας. Οι εμφανίσεις της είναι πάντοτε επιτυχημένες, οι συνεργασίες της καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της σημαντικές ενώ εμβληματική είναι η εμφάνιση της με το κομπολόι.

Η διάσημη ρεμπέτισσα Μαριώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πλατύ, ενώ τα πρώτα της βήματα στο χώρο τα έκανε στο Πλατύ αλλά και σε πανηγύρια στην περιοχή του Ρουμλουκιού (όπου έπαιζε ακορντεόν).

Στην Αλεξάνδρεια εμφανίστηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, σε μια συναυλία που παρακολούθησαν πάρα πολλοί λάτρεις του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού (τη συναυλία διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας). Μαζί της στο τραγούδι ήταν ο Λάμπρος Καρελάς, γνωστός στους περισσότερους για τον πρώτη πυρήνα του συγκροτήματος “Τα Παιδιά από την Πάτρα” και την “Οπισθοδρομική Κομπανία”.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας έγιναν και ακούστηκαν διάφορα (οι διάλογοι μεταξύ των συντελεστών ήταν αποκαλυπτικοί και σπαρταριστικοί κάποιες στιγμές). Μεταξύ αυτών, για παράδειγμα η Μαριώ θυμήθηκε και ανέφερε το ότι ο μουσικοσυνθέτης Χρ. Νικολόπουλος (και συντοπίτης της Ρουμλουκιώτης, απ’ το Καψοχώρι) την ήθελε αλλά δεν ενέδιδε στο ρομάντσο ο πατέρας.

Επίσης, περίπου στο μέσον της συναυλίας η Μαριώ τιμήθηκε με αναμνηστικό από το Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος.

Οι συντελεστές ερμήνευσαν έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα στο χρόνο αλλά και στα είδη της μουσικής που υπηρέτησαν ή υπηρετούν ακόμη και σήμερα. Ενδεικτικά να αναφέρω πως ακούστηκαν τραγούδια του Μάνου Ξυδούς, του Άκη Πάνου, του Χρήστου Νικολόπουλου ρεμπέτικα, παραδοσιακά, γνωστές ή λιγότερο γνωστές επιτυχίες που οι παρευρισκόμενοι στο Δημοτικό Αμφιθέατρο τραγουδούσαν μαζί με τους ερμηνευτές.