Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας τοπική επικαιρότητα

Ένταση το πρωί της Δευτέρας στο αμαξοστάσιο πίσω από το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας (βίντεο)

Ένταση καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου στο αμαξοστάσιο που βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, στην Αλεξάνδρεια.

Συμβασιούχοι, που έχουν απολυθεί από την προηγούμενη εβδομάδα κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Π. Γκυρίνη και σε συνέχεια της σχετικής απόφασης για την τύχη όλων των συμβασιούχων που έχει λάβει το Ελεγκτικό Συνέδριο, συγκεντρώθηκαν στην εξώπορτα και δεν άφηναν να εξέλθει από το αμαξοστάσιο το απορριμματοφόρο πλάγιας φόρτωσης του Δήμου.

Αντιδρούσαν στην έξοδο του οχήματος επειδή όπως ανέφεραν δεν θα έπρεπε να το οδηγήσει ο συγκεκριμένος οδηγός ενώ μόλις στο χώρο έφτασε και ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Τόκας (ο οποίος ήθελε να ανέβει στο όχημα ως συνοδηγός για να το καθοδηγήσει ώστε να γίνει αποκομιδή από συγκεκριμένα σημεία, όπως ο ίδιος μου ανέφερε) τότε οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν ακόμη περισσότερο, κατηγορώντας τον αντιδήμαρχο ότι προσπαθεί να επέμβει και να βγάλει το όχημα στο δρόμο για αποκομιδή. Οι συγκεντρωμένοι στην αρχή έλεγαν ότι ο αντιδήμαρχος θα λειτουργούσε, αν έβγαινε το όχημα, ως «συνοδός».

Επίσης υπήρχε πρόβλημα με το αν θα βγουν να εργαστούν συμβασιούχοι από άλλα προγράμματα.

Βίντεο:

 

Στη συνέχεια, κατόπιν συζητήσεων (που σε κάποιες στιγμές ήταν ιδιαίτερα έντονες) αλλά και μετά από την εμφάνιση στο χώρο αστυνομικού που προσπάθησε να ξεδιαλύνει την κατάσταση), ο αντιδήμαρχος έδειξε στους παρευρισκόμενους τα έγγραφα του οχήματος, το όχημα βγήκε στο δρόμο με πρωταρχικό σκοπό να μαζέψει τα σκουπίδια από κάδους που μπορεί να σηκώσει (πλάγια φόρτωση) και βρίσκονται σε νευραλγικά σημεία, όπως έξω από το Κέντρο Υγείας, από παιδικούς σταθμούς που ακόμη λειτουργούν και δεν έχουν κλείσει για το καλοκαίρι κλπ.

 

 

Στην Αθήνα, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στα ΜΜΕ ότι το απόγευμα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους με σκοπό να ψηφιστεί άμεσα ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγορέος διέταξε την διενέργεια έρευνας για τα συσσωρευμένα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης.

Στα καθ’ ημάς, και επί τη ευκαιρία της βραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου καλό θα ήταν να σταματήσουν άπαντες την … «υψηλή πολιτική», να αναφέρει στο Σώμα και στους δημότες την κατάσταση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ή ο ίδιος ο δήμαρχος, να πουν πόσοι σταμάτησαν από τη δουλειά, πόσοι είναι συμβασιούχοι τώρα στην καθαριότητα (γιατί πχ σήμερα ειπώθηκε ότι υπάρχουν συμβασιούχοι με το ΕΣΠΑ, συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ, Κοινωφελούς Εργασίας κλπ), να μπει μια σειρά, αποφασιστεί σοβαρά και υπεύθυνα τι ακριβώς θα γίνει και να ενημερωθούμε εμείς οι δημότες (εν αναμονή φυσικά των εξελίξεων από την Αθήνα).

 

 

Τα σκουπίδια στην Αλεξάνδρεια (και ειδικά στο κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος – που είναι και η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του Δήμου) είναι πολλά, συσσωρεύτηκαν ακόμη περισσότερα μέσα στο σαββατοκύριακο ενώ οι μετεωρολόγοι αναμένουν αύξηση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

 

Οπότε θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο στο σύνολό του ΣΟΒΑΡΑ, ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΟΝΕΣ και τσιτάτα, χωρίς να χαϊδεύουν αυτιά αλλά και με διάθεση να αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι να συζητήσει το θέμα.

Προεκλογικά σόου, αντιπροσωπεύσεις πολιτικών κομμάτων, ανούσια κριτική και εμφανίσεις για προσωπική προβολή ώστε να τις παίξουν στα βίντεο τα τοπικά ΜΜΕ – και ενώ στα σκουπίδια συσσωρεύονται στους κάδους – δεν θα πρέπει να έχουν θέση στη σημερινή συζήτηση (ούτως ή άλλως δεν θα πρέπει να έχουν θέση σε κάθε συνεδρίαση).

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.