Κατηγορίες
Περισκόπηση υγεία

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας σε ανάρτηση της Περισκόπησης για το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας

Απάντηση σε ανάρτηση που έγινε στην Περισκόπηση πριν από λίγο καιρό σχετικά με το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας μας απέστειλε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας (Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ).
Στην ανάρτηση έκανα αναφορά στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας ενώ εξέφραζα και την ανησυχία συμπολιτών μας σχετικά με την τύχη του Κέντρου Υγείας.

Στην απάντησή του λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα ακόλουθα:

“Σχετικά με την ανάρτησή σας για το Κέντρο Υγείας της Αλεξάνδρειας, που δημοσιεύσατε την Πέμπτη 20 Απριλίου, πρέπει να σημειώσουμε τα εξής:

 

1) Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας, πράγματι επιτυγχάνεται χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού λόγω των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν.
2) Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια που η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προσέλαβαν μόνιμο προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, ενώ συγχρόνως δυστυχώς διέλυσαν την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Απολύθηκε μεγάλος αριθμός του ιατρικού προσωπικού από τα ΠΕΔΥ, με αποτέλεσμα την αποστελέχωση τους.

Σήμερα η εικόνα έχει αλλάξει:
Δυόμιση εκατομμύρια ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ ισότιμα.
Καταργήθηκαν τα 5 ευρώ στα νοσοκομεία και
Επιτέλους ήδη προκηρύχθηκαν θέσεις μόνιμων ιατρών και η εικόνα στα νοσοκομεία αλλάζει προς το καλύτερο, καθώς και για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Για την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας ήδη αυτό το διάστημα είναι στη διαβούλεψη το νομοσχέδιο όπου προβλέπονται η δημιουργία τον Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) και ενισχύει τα Κέντρα Υγείας.

Για το Κέντρο Υγείας της Αλεξάνδρειας όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα ενισχυθεί περαιτέρω το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να έχει ουσιαστικό ρόλο στην τοπική κοινωνία ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες υγείας σ΄όλη την περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Τμήμα Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας”