Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Ενημερωτική ημερίδα για τους αγρότες έγινε την Τρίτη 4 Απριλίου

Ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας από υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 4 Απριλίου στην Αλεξάνδρεια.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τους εισηγητές (μεταξύ αυτών βασικός εισηγητής ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας – και εργαζόμενος στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Δημήτρ. Ράπτης) επισημάνθηκαν σημαντικά σημεία, όπως η ορθή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης 2017, …

οι υποχρεώσεις που θα πρέπει να τηρούνται σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες και τις εθνικές διατάξεις καθώς και η συμμόρφωση για τους σχετικούς ελέγχους, τις δηλώσεις καλλιέργειας ή εκτροφής – που χρησιμοποιούνται και για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ, τα χρονοδιαγράμματα για κάθε είδους δηλώσεις κλπ.

Εξίσου σημαντική ήταν και η παρέμβαση που έκανε, στην έναρξη της εκδήλωσης, ο διοικητής της Π.Υ. Αλεξάνδρειας Γιάννης Αμανατίδης. Έκανε αναφορά στο θέμα της καύσης βλάστησης σε κανάλια και άλλα σημεία ιδιοκτησίας του δημοσίου ή υπολειμμάτων από τις αγροτικές καλλιέργειες, στους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτή τη λανθασμένη πρακτική ενώ επεσήμανε και το καθεστώς απαγόρευσης που ισχύει.