Κατηγορίες
διεθνή

Αμερικανική επίθεση με πυραύλους σε συριακό αεροδρόμιο

Συνέχεια στο θέμα της επίθεσης με χημικά όπλα κατά αμάχων έδωσαν οι Αμερικανοί στη Συρία, αφού τα ξημερώματα της Παρασκευής 7/4 οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από πολεμικά πλοία.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ οι Αμερικανοί εκτόξευσαν (στις 04:40 ώρα Ελλάδας) 59 πυραύλους Tomahawk από δυο πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο (και έδωσαν νωρίς το πρωί στη δημοσιότητα φωτογραφίες – αυτή της ανάρτησης είναι μια από αυτές), στοχεύοντας ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο που είναι υπό τον έλεγχο του Ασάντ και βρίσκεται στην κεντρική Συρία. Επίσης τα ίδια μέσα αναφέρουν πως η Ρωσία θα ζητήσει μέσα στις επόμενες ώρες την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πρόκειται για την πρώτη “ευθεία” ανάμιξη των Αμερικανών στον συριακό εμφύλιο με επίθεση κατά δυνάμεων του Ασάντ, ενώ κάποια ΜΜΕ αναφέρουν (χωρίς να το επιβεβαιώνει ακόμη επίσημα κανείς) πως ενημέρωσαν τους Ρώσους για την επίθεση λίγα λεπτά προτού αυτή πραγματοποιηθεί.