Κατηγορίες
Ημαθία υγεία

Σημαντικά τα προβλήματα στις δημόσιες μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ημαθία

Προβλήματα εμφανίζονται συνεχώς στον τομέα της Υγείας στην Ημαθία που επηρεάζουν με καταλυτικό τρόπο τη λειτουργία των νοσοκομείων της Ημαθίας. Δυστυχώς από ότι φαίνεται η υποβάθμιση των υπηρεσιών παροχής υγείας δεν θα μείνει μόνο στο επίπεδο του πρώτου βαθμού αλλά επεκτείνεται και ξεφεύγει από τις μονάδες του βαθμού αυτού.

Παραδείγματα που δείχνουν ότι τα Μνημόνια και οι περικοπές που αυτά επιφέρουν είναι τόσο η απόφαση να μην εφημερεύει (την Πέμπτη 23-3-2017 και την Κυριακή 26-3-2017) λόγω της ελλιπούς στελέχωσης του Καρδιολογικού Τμήματος της Μονάδας Νάουσας του Γ.Ν. Ημαθίας και της αδυναμίας κάλυψης όλου του μήνα με ενεργή εφημερία (λόγω του γεγονότος αυτού τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τη Μονάδα Βέροιας), η γνωστή κατάσταση στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας (που οι εργαζόμενοι κάνουν τεράστιες προσπάθειες να λειτουργεί) καθώς και όσα αναφέρει για ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Βέροιας το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ημαθίας (που είχε συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας πριν από λίγες ημέρες.

Συμπεράσματα της συνάντηση ήταν η διαπίστωση μιας σειράς προβλημάτων, όπως:

1. Ελλείψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων (νεφρολόγοι, γαστρεντερολόγοι, οφθαλμίατροι).

2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

3. Η καθυστέρηση κρίσεων για θέσεις ευθύνης.

4. Έλεγχος των επιδομάτων θέσεων ευθύνης από τον Επίτροπο.

5. Άμεσος έλεγχος νομιμότητας για τις τοποθετήσεις που έχουν γίνει σε θέσεις ευθύνης και των μοριοδοτήσεων που προκύπτουν από αυτές.

6. Η εξαίρεση των νοσοκομειακών υπαλλήλων από το Νόμο για την κινητικότητα.

7. Ο μη καθορισμός θέσεων πάρκινγκ αναπήρων και νεφροπαθών, καθώς και η έλλειψη σήμανσης στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

8. Υπάρχουν προβλήματα στον περιβάλλοντα χώρο, όπως ο μη καθαρισμός των δέντρων και έλλειψη αντιπυρικής ζώνης.