Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Ράπτης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Ράπτης εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Ο Γιώργος Ματζώλας εξελέγη αντιπρόεδρος ενώ γραμματέας εξελέγη ο Στ. Δελιόπουλος

Σε μια διαδικασία που διήρκεσε λίγο περισσότερο από 2,5 ώρες, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 5 Μαρτίου 2017 η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας που αποσκοπούσε στην εκλογή των νέων μελών του προεδρείου του Σώματος καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Νέος πρόεδρος του Σώματος εξελέγη ο Δημήτρης Ράπτης, όπως σας έχουμε πει εδώ και μέρες (και εδώ κολλάει το «έγκυρη πληροφόρηση για τα τοπικά και όχι γιαλαντζί πληροφόρηση στο πόδι, ευσεβείς πόθοι που βαφτίζονται ειδήσεις ή φήμες). Ο νέος πρόεδρος έλαβε 27 ψήφους επί 29 ψηφισάντων (2 σύμβουλοι ψήφισαν «παρών»).

Νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Μαντζώλας, με 23 ψήφους (6 σύμβουλοι ψήφισαν «λευκό»).

Νέος Γραμματέας, μετά από την άρνηση των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης να αναλάβουν κάποια θέση στο Προεδρείο, εξελέγη ο σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Στέφανος Δελιόπουλος. Ο νέος Γραμματέας του Συμβουλίου έλαβε 21 ψήφους (8 σύμβουλοι ψήφισαν «παρών»).

 

Όσον αφορά τις 2 Επιτροπές:

-Στην Οικονομική Επιτροπή μέλη της εξελέγησαν οι: Δριστάς, Βουλγαράκης, Τόκας, Δελιόπουλος, Σταυρής, Βενιόπουλος, Μοσχοπούλου, Αλευράς (τακτικά μέλη) και Γκιουρτζής, Παντόπουλος, Χαλκίδης, Χατζόπουλος, Ματζώλας (αναπληρωματικά μέλη) – εκ του νόμου στην Οικονομική Επιτροπή είναι επίσης ο δήμαρχος ή ο ορισμένος από αυτόν αντιδήμαρχος.

– Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μέλη της εξελέγησαν οι: Μπρουσκέλης, Δριστάς, Τσαγιόπουλος, Δελιόπουλος, Κουτζηπασόπουλος, Διακόπουλος, Παπαδόπουλος, Χατζόπουλος (τακτικά μέλη) και Θεοχάρης, Καζαντζίδης Παντόπουλος, Καστανά- Σαμαρά, Μοσχοπούλου (αναπληρωματικά μέλη) – πρόεδρος της συγκεκριμένης Επιτροπής έχει οριστεί από το δήμαρχο ο αντιδήμαρχος Νίκ. Σαρακατσιάνος.