Κατηγορίες
παραπολιτικά

Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Μαρτίου στην Αλεξάνδρεια: μικρά-μικρά με μια γρήγορη ματιά

# Πολύ «δούλεψε» και ο χώρος του ισογείου του Δημαρχείου που οδηγεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, αφού η συνεδρίαση διήρκεσε πολύ και όλοι χρειάζονταν ένα ξεμούδιασμα.

Το οποίον ξεμούδιασμα πολλές φορές εξελίσσονταν σε πηγαδάκια που έβγαζαν και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

 

 

 

 


# Εμφανώς αγχωμένος, αν και αρκετά χρόνια στην Τ.Α. ήταν ο Κώστας Ναλμπάντης ο οποίος βάσει του νόμου ήταν αυτός που προήδρευσε στην αρχή της συνεδρίασης της 5ης Μαρτίου.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του (είναι στα 43), μετράει αρκετά χρόνια σε θέσεις ευθύνης στην Τ.Α.. Παρόλα αυτά όμως η αμηχανία και το άγχος ήταν έκδηλα στην αρχή της διαδικασίας που διεύθυνε μέχρι την εκλογή Ράπτη, ενώ λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία τον πέτυχα να ρίχνει μια γρήγορη ματιά στα χαρτιά και στις σημειώσεις του.

 

 


# «Κάνω το καθήκον μου στη θέση που μου εμπιστεύτηκε ο δήμαρχος μέχρι τέλους» είπε ο σύμβουλος Δ. Συρόπουλος, που είναι πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας, όταν τον ρώτησα για αλλαγές στη “δική του” Επιτροπή. Όταν δε τον ρώτησα αν θα πρέπει να το γράψω αυτό απάντησε καταφατικά.

Να σημειώσω ότι προς στιγμή είναι άγνωστο αν θα παραμείνει στη θέση του προέδρου της Επιτροπής μέχρι το 2019, πάντως είναι φανερό πως ο Συρόπουλος δεν… χαμπαριάζει από τις αλλαγές και συνεχίζει το έργο του, που από την πλειοψηφία όσων κατά διαστήματα ερωτώνται θεωρείται επιτυχημένο.


# Ελάχιστοι ήταν οι συνδημότες μας που βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στη συνεδρίαση του Συμβουλίου. Θες λίγο η ώρα (μην ξεχνάμε πως ήταν και η Κυριακή της Ορθοδοξίας και αρκετοί από τους γνωστούς «θαμώνες» των συνεδριάσεων ήταν στις ενορίες τους), θες το ότι η συνεδρίαση μεταδίδονταν ζωντανά μέσα από κανάλι του Δήμου στο you tube, θες ότι πολλοί θεώρησαν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα τη συνεδρίαση…

Μεταξύ των παρευρισκόμενων διακρίναμε τον τέως δήμαρχο Αλεξάνδρειας Γιάννη Δημούλη, τον τέως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Γκιουρτζή και ελάχιστους προέδρους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.


# Μιλώντας ο προεδρεύων Κ. Ναλμπάντης στην αρχή της ειδικής συνεδρίασης ευχαρίστησε τους δημότες που τον εξέλεξαν το 2014 και μεταξύ άλλων ανέφερε: «σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπενθυμίσω ότι η αποστολή ενός εκάστου δημοτικού συμβούλου είναι ιερή και ο ρόλος του είναι να υπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών μας (…) δηλώνω απερίφραστα ότι θα συνεχίσω ως δημοτικός σύμβουλος να υπηρετώ τον όρκο που έδωσα στο Θεό και στους δημότες».


# Αν υπάρχει ένα πράγμα επάνω στον πλανήτη που λέει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, αυτό είναι οι αριθμοί (φυσικά εξαιρούνται οι περιπτώσεις της λεγόμενης “δημιουργικής λογιστικής”…!!!).

Οι αριθμοί λοιπόν που σχετίζονται τόσο με τις παρουσίες και τις απουσίες, όσο και με τις ψήφους που έλαβαν οι υποψήφιοι τόσο για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και για τις δυο Επιτροπές του Δήμου λένε αρκετά πράγματα, παρά το γεγονός ότι έγινε μυστική ψηφοφορία. Γνωρίζοντας ισορροπίες και εικάζοντας κάποιος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα που ίσως να αποδειχθούν «χρήσιμα» στο μέλλον και που «δείχνουν» αρκετά πράγματα.


 

# Δεν σχολιάστηκε μόνο η απουσία των συμβούλων της πλειοψηφίας Γ. Κιρκιλιαννίδη και Μ. Κυτούδη από τη συνεδρίαση της 5ης Μαρτίου. Σχολιάστηκε και η απουσία του συμβούλου μιας εκ των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργου Σπυρίδη (που έως την εκλογή Δελιόπουλου ήταν ο Γραμματέας του Συμβουλίου), σε συνδυασμό με φήμες που τον φέρουν να κατηφορίζει προς Αθήνα μεριά…

 


# Με πάσα επιφύλαξη (ας πούμε ένα 95%) μεταφέρουμε πως δεν θα ανακοινωθούν αλλαγές που αφορούν τους επικεφαλείς των Επιχειρήσεων του Δήμου (ΚΕΔΑ – ΔΕΥΑΑΑλ) και στον ΟΠΑΚΟΜ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αλλαγές δεν θα γίνουν τόσο στις αντιπροεδρίες όσο και στις Σχολικές Επιτροπές Παιδείας του Δήμου.


# «Ζητώ επιτακτικά τη συνεργασία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ορθή τήρηση και εφαρμογή του Κανονισμού που διέπει τη λειτουργία αυτού» είπε μεταξύ άλλων στην εναρκτήρια ομιλία του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Δ. Ράπτης, ευχαριστώντας τα μέλη του Συμβουλίου καθώς και τον απερχόμενο πρόεδρο Ν. Μπρουσκέλη (ο οποίος όπως είπε «κόσμησε και τίμησε το αξίωμα του προέδρου»).