Κατηγορίες
διάφορα

Δηλαδή, αν του την πει κανείς τώρα του Ντάισελμπλουμ θα έχει άδικο;;;

Εάν αρχίσει τώρα να του λέει κανείς για χασισο-ντουντούκες και κόφι σόπ, τι θα πει ο αγαπητός Ολλανδός;;

Πολλοί την χαρακτήρισαν “άστοχη”, κάποιοι άλλοι “απρεπή” και άλλα τέτοια γλυκανάλατα. Το γεγονός είναι ότι η δήλωση του Ντάισελμπλουμ (την οποία αρνήθηκε, όπως αναφέρουν ευρωπαϊκά ΜΜΕ, να ανασκευάσει) δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Μια μαλακία και μισή είναι η δήλωσή του για γυναίκες και ποτά, που θίγει ευθέως και ανερυθρίαστα τους Ευρωπαίους του Νότου. Για την οποία δήλωση αν υπήρχε πραγματικά δημοκρατία στα Ευρωπαϊκά Όργανα θα έπρεπε να απολογηθεί και να ζητήσει ταπεινά συγνώμη (απλά και μόνο για το γεγονός ότι θίγει εκατομμύρια ανθρώπους). Αλλά επειδή τα πράγματα στην Ευρώπη λειτουργούν διαφορετικά και επειδή ο Γερούν (που πληρώνεται από χρήματα και αυτών που έθιξε) έχει μάθει αλλιώς, ούτε συγνώμη ούτε τίποτε μέχρι τώρα.

Τώρα, αν βγει κανένας από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία ή Πορτογαλία και αρχίσει να μιλάει για χασισο-ντουντούκες και κόφι σόπ ή για τα κορίτσια του Άμστερνταμ και το Red Light District, θα φταίει;; Δε νομίζω. Αλλά ποιος να βγει;
Άσε δε που στη χώρα του πήραν χαμπάρι τι περιπτωσάρα είναι και στις εκλογές τους έπεσε από τις 38 στις 9 έδρες (και κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να δει ξανά κυβέρνηση υπό την ιδιότητα του εταίρου σε αυτή). Τώρα, γιατί ακόμη τον κρατάνε στα Ευρωπαϊκά όργανα, αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν οι διάδρομοι των Βρυξελλών (και το ανίσχυρο Ευρωκοινοβούλιο ας ρωτάει ότι θέλει !) ….

Ρε αι σιχτίρ πια!