Κατηγορίες
αντιδήμαρχοι Δήμος Αλεξάνδρειας

Δήμος Αλεξάνδρειας: οι νέοι αντιδήμαρχοι μέχρι τις 31/8/2019

Δριστάς, Τόκας, Σαρακατσιάνος, Χαλκίδης και Βουλγαράκης οι νέοι αντιδήμαρχοι

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» το απόγευμα της Τρίτης 28/2/2017 η απόφαση του δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη για τον ορισμό – μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας – των νέων αντιδημάρχων του Δήμου Αλεξάνδρειας, των οποίων η θητεία ξεκινά από την 1η Μαρτίου 2017 και λήγει στις 31 Αυγούστου 2019.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επελέγη ένα υβριδικό σύστημα, το οποίο από το 2010 και έπειτα έχει αποδειχθεί δυσλειτουργικό και αναποτελεσματικό (σε αντίθεση με έναν διαχωρισμό που θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα «θεματικός» και τίποτε περισσότερο ή λιγότερο). Επιλογές όμως τέτοιου είδους αφορούν αποκλειστικά και μόνον τον εκάστοτε επικεφαλής του Δήμου, τον ίδιο τον δήμαρχο.

Με βάση λοιπόν την απόφαση, ορίζονται αντιδήμαρχοι οι εξής:

  • Αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών και με κατά τόπο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Πλατέος: Δριστάς Στέφανος
  • Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης, υπεύθυνος του Αυτοτελούς Τμήματος Προμηθειών και με κατά τόπο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Αντιγονιδών: Τόκας Σωτήρης
  • Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Καθαριότητας και με κατά τόπο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Αλεξάνδρειας: Βουλγαράκης Μπάμπης
  • Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού: Χαλκίδης Ισαάκ,
  • Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα στα ΚΕΠ και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και με με κατά τόπο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Μελίκης: Σαρακατσιάνος Νίκος.

Με την ίδια απόφαση ορίζεται ως αναπληρωτής δημάρχου (ώστε να τον αναπληρώνει όποτε απουσιάζει ή κωλύεται) ο Στ. Δριστάς.

Δείτε στη συνέχεια τη σχετική με τον ορισμό των αντιδημάρχων απόφαση, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά και τα καθήκοντα/αρμοδιότητες του κάθε ενός ξεχωριστά.