Κατηγορίες
προσφυγικό - μεταναστευτικό

Ας δουν πρώτα τα του οίκου τους και μετά ας την «πέσουν» στην Ελλάδα!

prosf-xioniaΜε επικριτικούς και πηχυαίους τίτλους διάφορα μέσα «ενημέρωσης» της διεθνούς σκηνής καταγγέλλουν την Ελλάδα για το θέμα των προσφύγων και τις συνθήκες που αυτοί αντιμετωπίζουν εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας. Την όλη ιστορία σιγοντάρουν με δηλώσεις και ενέργειες και κάτι ΜΚΟ και κάτι άλλοι νταλαβερτζήδες.

Σίγουρα έχουν γίνει λάθη στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού από την ελληνική κυβέρνηση. Τις περισσότερες φορές μάλιστα σοβαρά λάθη.

Όμως αυτά τα σε διατεταγμένη υπηρεσία ΜΜΕ «ξεχνούν» να ενημερώσουν τους αποδέκτες των ειδήσεων που μεταδίδουν πως οι κυβερνήσεις των δικών τους χωρών σφυρίζουν αδιάφορα όταν εμείς ως χώρα ζητάμε (ζητάμε;;) να τηρηθούν οι συμφωνίες και να αποσυμφορηθεί η χώρα μας η οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αντέξει το βάρος.

Στο οικονομικό κυρίως το ρίχνουν τα ξένα «έγκριτα» ΜΜΕ (και μαζί τους και κάποια δικά μας σαπάκια επαναλαμβάνουν τα ίδια, σε μια προσπάθεια να χτυπήσουν την όποια κυβέρνηση δεν τους κάνει τα χατίρια). Δεν είναι μόνο τα φράγκα.

Είναι πολλά τα θέματα και τα προβλήματα που δημιουργούνται με την έλευση – από το πουθενά, εκεί που δεν το περιμένει κανείς – χιλιάδων ανθρώπων σε μια χώρα: πολιτικά, κοινωνικά, είναι τα κάθε είδους «Δουβλίνα» και συνθήκες Σένγκεν, διαδικασίες ασύλου και υποδοχή και σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης κλπ κλπ.

Ας κοιτάξουν λοιπόν οι φίλτατοι ξένοι πρώτα τα του οίκου τους, κατά πόσο έχουν εκπληρώσει οι δικές τους χώρες και κυβερνήσεις τις συμβατικές αλλά και τις ανθρώπινες υποχρεώσεις τους και μετά ας την «πέσουν» στην Ελλάδα για αυτά που δεν έχει κάνει.

Ας κοιτάξουν λοιπόν τους φράχτες που έχουν σηκώσει, τις αρνήσεις που έχουν εκφράσει, τις ευθύνες τους για την κατάσταση σε χώρες όπως η Συρία, την ανικανότητά τους να επιβάλλουν κλεισμένες συμφωνίες για επανεισδοχή και μετά ας την «πέσουν» στην Ελλάδα για αυτά που δεν έχει κάνει.

Γιατί τόσο η Ελλάδα όσο και οι Έλληνες έχουν αποδείξει πολλές φορές πως στο συγκεκριμένο θέμα λειτουργούν ακόμη και πάνω από τις δυνατότητές τους. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν, γιατί αυτό επιτάσσει η Ιστορία τους κι αν θέλετε και η αίσθηση του καθήκοντος που έχουν απέναντι στους συναθρώπους τους. Και μάλιστα σε στιγμές δύσκολες, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στα εθνικά θέματα (στα οποία θα πρέπει να έχουμε το νου μας συνεχώς).

Όσο για τους εντός Ελλάδας “πρόθυμους”, “πονηρούς” (και κάθε είδους χρήσιμους ηλίθιους), τι να πει κανείς…