Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Οικονομία

Οικονομία: συνεχίζουν να παίζουν ένα έργο που οδηγεί στο γκρεμό

epitropeiaΗ γνωστή παράσταση που περιοδεύει εδώ και 6 χρόνια συνεχίζει να ανεβαίνει στα καλύτερα μαγαζιά του πλανήτη με ιδιαίτερη επιτυχία και με κόστος που βαρύνει τις πλάτες των Ελλήνων.

Το ΔΝΤ και οι Αμερικάνοι διαβάζουν βουλωμένο γράμμα: ότι το χρέος της χώρας μας δεν είναι βιώσιμο. Και για πολλοστή φορά το βάζουν στο τραπέζι, αλλά παίζουν το δικό τους παιχνίδι.

Οι Γερμανοί (που κάνουν κουμάντο στο σαθρό σύμπλεγμα Ε.Ε. – ευρώ) ξαναλένε τα δικά τους: ο Σόιμπλε έχει καταντήσει εμμονικός με τη στάση του σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους και τα ρίχνει όλα στην έλλειψη… ανταγωνιστικότητας.

Στη μέση 11 εκατομμύρια άνθρωποι που βλέπουν την προηγούμενη ημέρα να είναι καλύτερη από την τρέχουσα και την επόμενη να είναι χειρότερη, βλέπουν τις ζωές τους να χειροτερεύουν και να παγιώνονται όλα αυτά (μειώσεις σε εισοδήματα, αυξήσεις σε τιμολόγια και αγαθά, συνεχώς αυξανόμενη φορολογία, υψηλή ανεργία, πωλήσεις δανείων σε κοράκια πλειστηριασμοί κατοικιών και φυσικά ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στρατηγικών δικαιωμάτων) που τους οδηγούν στη φτωχοποίηση και στην τελικά στην ένδεια. Κι η ελληνική πολιτική ελίτ των τελευταίων ετών απλά παρατηρεί και κάνει τον τροχονόμο…