Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας στις 11 Ιουλίου

ds20160711-3Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, με το χαρακτηριστικό της «επιστροφής» στα έδρανα πολλών δημοτικών συμβούλων που για διάφορους λόγους ήταν απόντες, αλλά με απόντες τους θεατές-δημότες (δεν ήταν πάνω από 6-7 οι συνδημότες μας που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση).

Στη συνεδρίαση είχαμε «επιστροφή» στα έδρανα μετά από καιρό των Φ. Δημητριάδη, Σ. Κούγκα, της εορτάζουσας Ο. Καστανά (που δέχθηκε όπως και η άλλη Όλγα του Συμβουλίου, η αντιπρόεδρος Ο. Μοσχοπούλου, που ήταν απούσα, τις ευχές των συναδέλφων της).

Το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση για μια ακόμη φορά ήταν στραμμένο στα εκτός ημερησίας και στις απαντήσεις σε ερωτήσεις που έκαναν προς τα μέλη της Διοίκησης του Δήμου οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος.

ds20160711-2

ds20160711-1

Αναφέρουμε ορισμένες (για όσους δεν είδαν τη συνεδρίαση απευθείας):

  • ερώτηση από τον Γ. Σπυρίδη (Συνεργασία Πολιτών) προς τον δήμαρχο για το θέμα των υπαλλήλων του Δήμου και την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με την οποία ακυρώθηκε απόφαση του δημάρχου σχετικά με καταβολή αναδρομικών (επίδομα θέσης ευθύνης) σε υπαλλήλους του Δήμου. Όπως είπε ο δήμαρχος η διοίκηση θεωρεί ότι για κάποιους έπρεπε να έχει δοθεί από το 2011 και πως για άλλους θεωρεί ότι δεν ασκούσαν καθήκοντά που να δικαιολογούν το επίδομα και έτσι ο Δήμος αρνήθηκε να δώσει το επίδομα. «Στην πορεία εκδόθηκε μια νέα διορθωτική απόφαση, υπάρχει αυτή αναρτημένη» κατέληξε ο δήμαρχος.
  • ερώτηση – τοποθέτηση για το θέμα του πανηγυριού της Αλεξάνδρειας και των εσόδων από αυτό έκανε ο Χρ. Αλευράς (Λαϊκή Συσπείρωση). Με σαφήνεια από τον δήμαρχο έγινε γνωστό πως το σύνολο των εσόδων από όσους συμμετάσχουν στο πανηγύρι με πάγκους και τους εγκαταστήσουν εντός του οικοπέδου της θα το πάρει η Εκκλησία. Να σημειώσουμε πως λίγο νωρίτερα όμως ψηφίστηκαν και 3 θέματα για συνδέσεις ρεύματος για τους σκοπούς του πανηγυριού…ds20160711-4
  • Για το θέμα της σύσκεψης για την άρδευση περιοχών νότια του Αλιάκμονα έγινε που έγινε στις 4 Ιουλίου στο δημαρχείο του Δήμου Πύδνας Κολινδρού – δείτε ΕΔΩ σχετικά – θέση έλαβαν τόσο ο Χρ. Αλευράς όσο και οι Κ. Βενιόπουλος και Ι. Χαλκίδης. Δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις για το θέμα, οι εκ Μελίκης προερχόμενοι σύμβουλοι ενημέρωσαν και αυτοί με τη σειρά τους, αφού το θέμα το γνωρίζουν καλά ενώ στο τέλος ο δήμαρχος είπε ότι για τη διαμόρφωση των θέσεων του Δήμου θα ζητηθεί η γνώμη όλων, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο Αλεξάνδρειας στην επόμενη σύσκεψη που θα γίνει στις 18 Ιουλίου.
  • Ερώτημα για το θέμα της εφαρμογής του νέου κανονισμού για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων έκαναν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Κ. Παράσχου και Κ. Βενιόπουλος. Ο Στ. Δριστάς (αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΕΠΖ του Δήμου) ανέφερε πως η αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη ελέγχους για να επιβεβαιωθεί η εφαρμογή του νέου κανονισμού, πως πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που επισκέπτονται το Δημαρχείο με σκοπό την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με το θέμα και πως ευελπιστεί ότι τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη. Το ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Μανόλης Σταυρής (ιδιοκτήτης καταστημάτων στον πεζόδρομο) και είπε ότι οι ιδιοκτήτες έχουν ενημερωθεί από την αστυνομία και οι περισσότεροι έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, διευκρινίζοντας ότι αρμόδια για παρεμβάσεις και καταλογισμούς παραβάσεων είναι η Αστυνομία.