Κατηγορίες
βιβλία-ταινίες-παρουσιάσεις

Η ΟΜΑ.Δ.Α. για το 2ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξάνδρειας

2ofesttmikrmik-alex 20160Η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης θέλοντας να αναδείξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό δρώμενο στην πόλη διοργάνωσε πέρυσι για πρώτη φορά ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο οποίο φιλοξενήθηκε το φεστιβάλ  της Δράμας και άλλες ταινίες ανεξάρτητων δημιουργών.

Το ραντεβού μας με τους λάτρεις της 7ης τέχνης ανανεώθηκε φέτος στις 25 και 26 Ιουνίου για ένα διήμερο καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο την προώθηση του πολιτισμού μέσω της αγάπης μας για τον κινηματογράφο.

19 ταινίες μικρού μήκους που στάλθηκαν από παλιούς και νέους κινηματογραφιστές, 9 βραβευμένες και συμμετοχή από το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθηνών και το European Meeting of Young People’s Audiovisual Creation – CameraZizanio διαμόρφωσαν το διήμερο κινηματογραφικό μας ταξίδι.

Ιδιαίτερη στιγμή του φεστιβάλ η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Τα μπλέ γυαλιά» που δημιουργήθηκε από το 4ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας σε σκηνοθεσία του συντοπίτη μας κ. Κουφονίκου Γιάννη ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιήθηκε  κινηματογραφικό εργαστήρι από τον σκηνοθέτη κ. Φλωράκη Ηλία και το cinelike – lab για παιδιά μέσα από το οποίο πολλοί μικροί συμπολίτες μυήθηκαν στα μυστικά του κινηματογράφου και της τεχνικής stop motion.

2ofesttmikrmik-alex 20162

Σημαντικό κομμάτι του φεστιβάλ αποτέλεσε και η μικρή έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τον κινηματογράφο στην περιοχή μας, ευχαριστούμε τους κ. Ντελιόπουλο Γιώργο, Μπεντίλα Νικόλαο και Πανταζόπουλο Δημήτρη για το φωτογραφικό υλικό που διέθεσαν.

Ευχαριστούμε το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθηνών το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ευρώπη για την αποστολή βραβευμένων ταινιών , ο καλλιτεχνικός διευ/ντης του Διεθνούς φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθηνών κ. Χρήστος Καρακάσης και η παραγωγός του, συμπολίτισσα μας , κα. Βασιλική Κάππα χαιρέτισαν αυτή την προσπάθεια.

2ofesttmikrmik-alex 20161

Τέλος ευχαριστούμε την ΚΕΔΑ, τους δημιουργούς για την συμμετοχή των ταινιών και όλους όσους μας υποστήριξαν για την πραγματοποίηση του 2ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά σε μια προσπάθεια το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους να αποτελέσει ένα διαφορετικό πολιτιστικό θεσμό στην περιοχή μας.​