Κατηγορίες
καιρός

Επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ από τη Δευτέρα 13 Ιουνίου

synnefiavΓια σταδιακή επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε δελτίο της που εκδόθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο, αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού αύριο Δευτέρα (13-06-2016) και από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Η πρόγνωση αναφέρει πως κύρια σημεία εκδήλωσης των προαναφερόμενων φαινομένων θα είναι (τη Δευτέρα) στα δυτικά της χώρας, ενώ πιθανόν να επηρεαστεί πρόσκαιρα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ:

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  1. Αύριο Δευτέρα (13-06-2016): Αρχικά το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και από τις μεσημβρινές ώρες η Δυτική Στερεά, η Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησος (κυρίως οι Βορειοδυτικές περιοχές) και πιθανόν πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία και η Κεντρική Στερεά.
  2. Την Τρίτη (14-06-2016): Η Θράκη μέχρι αργά το απόγευμα και πιθανόν πρόσκαιρα η Ανατολική Μακεδονία.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.