Κατηγορίες
παραπολιτικά τοπική επικαιρότητα

Απάντηση του Γ. Γκιουρτζή στον Γ. Κιρκιλιαννίδη: “καταγγέλλω ότι εσκεμμένα αποπροσανατολίζετε την τοπική κοινωνία”

giourtz-kirkiliannidis 2Απάντηση με τη μορφή ανοιχτής επιστολής δίνει στο δημοτικό σύμβουλο Γ. Κιρκιλιαννίδη ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Γ. Γκιουρτζής.

Όλη η ιστορία ξεκίνησε με το επεισόδιο που αναφέραμε ΕΔΩ (ένα επεισόδιο που αναφέρθηκε μόνο από εμάς και τα «Χρονικά», αφού τόσο ο Χ. Μόχλας όσο και εγώ ήμασταν εκ των 4 ενώπιον των οποίων έλαβε χώρα). Η σημερινή απάντηση Γκιουρτζή έρχεται ως ανταπάντηση σε όσα αναφέρει σε δική του επιστολή ο Γ. Κιρκιλιαννίδης (δείτε ΕΔΩ, στα «Χρονικά» τι αναφέρει – αφού ξέχασε (??) να κοινοποιήσει κάτι στην «Περισκόπηση»).

Ο Γ. Γκιουρτζής αναφέρει:

Επιστολή του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Γ. Γκιουρτζή προς τον δημοτικό σύμβουλο Γ. Κιρκιλιανίδη.

Κε Κιρκιλιανίδη,

Θα ήθελα να σας επισημάνω ορισμένα σημεία, τα οποία οφείλατε να γνωρίζετε εφόσον έχετε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος με τρεις διαφορετικούς δημάρχους – συνδυασμούς.

Είναι ανεπίτρεπτο κε Κιρκιλιανίδη να μη γνωρίζετε ότι – όπως ρητά αναφέρεται στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου –  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καταρτίζει την ημερήσια διάταξη με τα θέματα που θα συζητηθούν, στην οποία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά όλα τα θέματα που προτείνει ο δήμαρχος, η εκτελεστική επιτροπή, η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής καθώς και οποιοδήποτε θέμα έχει προταθεί από δημότες (αφού προηγουμένως έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος από το νόμο αριθμός υπογραφών).

Παραπέμπω λοιπόν εσάς στον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, που προφανώς εδώ και τόσα χρόνια δεν ανοίξατε και δεν διαβάσατε ποτέ – και μη υποπίπτετε σε τέτοια λάθη που σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Επίσης, οφείλετε να γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκ της θεσμικής θέσης που κατέχει, εγγυάται και προστατεύει τη νομιμότητα των αποφάσεων του Συμβουλίου καθώς και ότι εκπροσωπεί όχι τον εκάστοτε δήμαρχο αλλά το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, ανεξαρτήτως παράταξης με την οποία έχουν εκλεγεί.

Σας καταγγέλλω λοιπόν ότι ψεύδεστε ασυστόλως ισχυριζόμενος ότι ο Πρόεδρος, το Προεδρείο και προφανώς και η Γραμματεία του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου απέκρυπταν έγγραφα και δεν τα εισήγαγαν προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κε Κιρκιλιανίδη, σας καταγγέλλω ότι εσκεμμένα αποπροσανατολίζετε την τοπική κοινωνία και οδηγείτε σε διαμάχη χωριά που εδώ και χρόνια τα απασχολεί έντονα το θέμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εδώ και πέντε χρόνια δεν είναι δυνατή η επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, στο οποίο έχουν εμπλακεί οι κυβερνήσεις που αποφάσισαν τη συγχώνευση σχολικών μονάδων, η υπουργός κα. Χριστοφιλοπούλου, ο πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας, τέσσερις βουλευτές, πλήθος συμβούλων, διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή στελέχη υπουργείων στην Αθήνα. Και σας φταίει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, λες και είχε το οποιοδήποτε συμφέρον εάν κλείσει το Γυμνάσιο Πλατέος ή το Γυμνάσιο Τρικάλων !!!

Δηλαδή, εν ολίγοις λέτε σε όλους μας πως εάν δεν φέρετε θέματα προς συζήτηση και απόφαση στο Δ.Σ. εσείς (ως δημοτικός σύμβουλος), ο δήμαρχος κ. Γκυρίνης ή οποιοσδήποτε αρμόδιος φορέας, θα σας φταίει ο νυν πρόεδρος κ. Μπρουσκέλης ή η αντιπρόεδρος κα Μοσχοπούλου ή ο γραμματέας κ. Σπυρίδης ή ακόμη και η Γραμματεία του Προεδρείου.

Οφείλετε λοιπόν κε Κιρκιλιανίδη να είστε πιο προσεκτικός και σίγουρα πιο διαβασμένος την επόμενη φορά που θα αναφερθείτε στο ρόλο του Προέδρου και του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Γκιουρτζής

πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας