Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια προσφυγικό - μεταναστευτικό

Εντός του ΚΦΠ της Αλεξάνδρειας οι πρόσφυγες που διανυκτέρευσαν έξω από αυτό

prosf-alex 20160525Εκτός του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων της Αλεξάνδρειας διανυκτέρευσαν το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη οι πρόσφυγες που όπως αναφέραμε ΕΔΩ έφτασαν αργά το βράδυ της Τρίτης (προερχόμενοι από την Ειδομένη).

Οι πρόσφυγες διανυκτέρευσαν σε σκηνές που είχαν, σε σημείο απέναντι από την είσοδο του στρατοπέδου αλλά και στο γήπεδο του μπάσκετ που βρίσκεται μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο. Πρόκειται για περίπου 25 άτομα (οικογένειες και παιδάκια), που έφτασαν κοντά στα μεσάνυχτα στο ΚΦΠ αλλά δεν μπόρεσαν να εισέλθουν άμεσα. Έτσι διανυκτέρευσαν στο γύρω χώρο και γύρω στις 10-10:30 το πρωί της Τετάρτης , και αφού έγιναν τα απαραίτητα εντός του ΚΦΠ,  εισήλθαν σε αυτό.

Από νωρίς το πρωί στο σημείο βρέθηκαν μέλη της Διοίκησης του Δήμου Αλεξάνδρειας που είχαν ειδοποιηθεί για το γεγονός για να διαπιστώσουν την κατάσταση (αφού εδώ και καιρό η Τοπική Αρχή έχει γνωστοποιήσει πως δεν πρόκειται να δεχθεί να γίνουν νέες – μικρές ή μεγάλες,  έστω και προσωρινές – δομές φιλοξενίας, πέραν αυτής που ήδη υπάρχει εντός του στρατοπέδου). Αφού έγιναν κάποιες συνομιλίες με αρμόδιους εντός και εκτός Αλεξάνδρειας και δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για το συμβάν, οι πρόσφυγες μετακινήθηκαν εντός του στρατοπέδου μόλις αυτό κατέστη εφικτό.

Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί (γιατί νωρίς το πρωί, που βρεθήκαμε στο χώρο, συνομιλήσαμε με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα του ΚΦΠ της Αλεξάνδρειας) είναι πως το στρατόπεδο έχει πλέον φτάσει στο peak (αυτή τη χαρακτηριστική έκφραση χρησιμοποίησαν οι ξένοι) των δυνατοτήτων του και πλέον δεν είναι μπορεί εκ των πραγμάτων να φιλοξενήσει άλλους πρόσφυγες.

Το παραπάνω θα πρέπει να ειπωθεί σε όλους τους τόνους προς τους αρμόδιους στην Αθήνα, ώστε να μην δημιουργηθεί κομφούζιο εντός του χώρου – αν έχουν αποφασίσει να στείλουν και άλλους, στην προσπάθεια να «αδειάσει» η Ειδομένη – αλλά και να διατηρηθούν οι στοιχειώδεις συνθήκες που σήμερα υπάρχουν στη συγκεκριμένη δομή που λειτουργεί εντός του 722.