Κατηγορίες
κοινότητα Κλειδίου περιβάλλον

6η Εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών – στις 3 Απριλίου στις εκβολές του Λουδία

afissa2-katharismos loudia_kleidi 2016Στο πλαίσιο της 6ης Εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών στις 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός στις  εκβολές του Λουδία.

Το ραντεβού είναι για τις 10 το πρωί, στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή Κλειδίου.

Θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά όσων επιθυμούν με λεωφορείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, από τα ΚΤΕΛ Αλεξάνδρειας (ώρα αναχώρησης 09:30).

Πληροφορίες: 2310 794811 & www.axiosdelta.gr

Για έκτη φορά φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα διοργανώνει τους ετήσιους ανοιξιάτικους εθελοντικούς καθαρισμούς σε διαφορετικές περιοχές του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους και δεκάδες τοπικές οργανώσεις, εθελοντικές ομάδες και συλλόγους δεκαέξι εθελοντικοί καθαρισμοί, στους οποίους συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 εθελοντές!

Φέτος, ο Φορέας Διαχείρισης απευθύνει και πάλι κάλεσμα για συμμετοχή στις εξής μέρες και ημερομηνίες:
3 Απριλίου: εκβολές Λουδία (Δήμος Αλεξάνδρειας)
10 Απριλίου: παράκτιο τμήμα Γαλλικού ποταμού (Δήμος Δέλτα)
17 Απριλίου: παραλία Αλυκών Κίτρους (Δήμος Πύδνας – Κολινδρού)

afissa-katharismos loudia_kleidi 2016

Πρόκειται για τρεις πολύ όμορφες φυσικές περιοχές, προστατευόμενες από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς ανήκουν στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000. Στην καρδιά της άνοιξης θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε σε μία από τις καλύτερές τους στιγμές!

Για τις δύο πρώτες εκδηλώσεις θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο του ΟΑΣΘ.

Ελάτε μαζί μας για να δώσουμε για άλλη μια φορά το μήνυμα τις προστασίας του περιβάλλοντος και να περάσουμε μία όμορφη μέρα στη φύση!