Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Το προσφυγικό βασικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

dimotikosymvoulio alexandreias 2015Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης.

Πολλά και διάφορα τα θέματα που συζητήθηκαν, με τα προ ημερησίας να.. επισκιάζουν για μια ακόμη φορά την κουβέντα.

Μεταξύ των… “πολλών και διαφόρων” που ακούστηκαν ήταν το ελικόπτερο του Καμμένου (που υποτίθεται πως ήρθε νύχτα για να δει τι παίζει), το θέμα του γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξάνδρειας (ακαταλληλότητα του χώρου αλλά και ενέργειες που γίνονται από πλευράς διοίκησης ώστε ο χώρος να είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί χωρίς προβλήματα τόσο από τους μαθητές όσο και από τους αθλητές των συλλόγων που προπονούνται στο γυμναστήριο αυτό) και άλλα.

Αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε σε όσα συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση είναι η συζήτηση για το προσφυγικό και τι μπορεί να γίνει στην περιοχή μας για το θέμα αυτό.

Είναι πρακτικά αδύνατον να μη επηρεαστεί η περιοχή μας από το τεράστιο αυτό ζήτημα, αφού αναπόφευκτα θα χρησιμοποιηθεί κάποιος χώρος που θα βρίσκεται εντός των ορίων της Ημαθίας.

Σε μια συζήτηση που κράτησε αρκετά – όπως θα έπρεπε άλλωστε! – ακούστηκαν διάφορες απόψεις, τόσο από τον δήμαρχο Π. Γκυρίνη, όσο και τους αρχηγούς των παρατάξεων (Γ. Σπυρίδη και Χρ. Αλευρά) αλλά και από τον Κ. Βενιόπουλο (που όπως φαίνεται αναπληρώνει τον Φώτη Δημητριάδη).

Όλοι εστίασαν στο ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για την ίδια τη χώρα, οι Έλληνες φέρθηκαν πραγματικά σαν Έλληνες και βοηθούν όπου και όπως μπορούν.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά από τα όργανα του Δήμου, προτού τεθεί το θέμα εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας από την κεντρική Κυβέρνηση, ώστε ο Δήμος να είναι συνδιαμορφωτής και όχι ακόλουθος των καταστάσεων. Ορθώς εστίασε στην αναγκαιότητα να είμαστε έτοιμοι αλλά και αλληλέγγυοι, τόσο οι δημότες όσο και φορείς ή συλλογικότητες.

Στις πραγματικά ηλίθιες (ο χαρακτηρισμός δικό μας) φήμες για το… ελικόπτερο που υποτίθεται πως έφερε τον Καμμένο στην περιοχή νύχτα για να ελέγξει, το διέψευσε κατηγορηματικά αλλά ενημέρωσε πως έγινε έρευνα από στρατιωτικούς για την περιοχή μας, αλλά δεν υπάρχει κάποιο νέο.

Ο Κ. Βενιόπουλος τα έβαλε με την «αριστερή ευαισθησία» της Κυβέρνησης που έφερε στη χώρα τόσους πολλούς, επεσήμανε πως θα πρέπει να βοηθήσουμε και να δραστηριοποιηθεί ο Δήμος, με συγκεκριμένες προτάσεις. Ο Γ. Σπυρίδης, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα εστίασε στο ότι θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί ο τρόπος που θα κινηθεί ο Δήμος Αλεξάνδρειας αλλά και στην ανάγκη να υπάρξει ετοιμότητα από πλευράς του Δήμου αν επιλεγεί κάποιος χώρος εντός των ορίων του Δήμου.

Ο Χ. Αλευράς αναφέρθηκε και αυτός στο θέμα, ζήτησε και αυτός να συγκεκριμενοποιηθεί ο τρόπος που θα κινηθεί ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενώ ανέφερε πως το θέμα ίσως θα έπρεπε να βρίσκεται μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, λόγω της σοβαρότητάς του.

Ο Ι. Χαλκίδης είπε πως το θέμα είναι ένα θέμα που ανησυχεί και πως καλώς έγινε η συζήτηση, επεσήμανε πως θα πρέπει μεταξύ αυτών που θα κάνει ο Δήμος είναι να γίνει ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών (ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των δημοτών για να μην υπάρχουν αναίτιες αντιδράσεις) αλλά και έλεγχος της ετοιμότητας αντιμετώπισης, από μέρους της Δημοτικής Αρχής, της κατάστασης.