Κατηγορίες
Ευρωπ. Ένωση

Με ειδικό καθεστώς η Μεγ. Βρετανία στην ΕΕ – έξω οριστικά από ευρώ και πιο… στενή «ένωση»

cameroneuΆσχετα με όλα αυτά που γίνονται, η δήλωση του βρετανού πρωθυπουργού τα λέει όλα: “Britain will never be part of a European superstate … will never join the euro”

Το «ειδικό status» της Μεγάλης Βρετανίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνήθηκε – μέσω ενός προσχεδίου συμφωνίας – την Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το θέμα της παραμονής ή όχι της Μεγ. Βρετανίας στην ΕΕ απόκειται πλέον στον λαό της, αφού το λεγόμενο Brexit θα τεθεί ως ερώτημα σε δημοψήφισμα που είναι προγραμματισμένο να γίνει την άνοιξη.


Στόχος όλων, και κυρίως των γραφειοκρατών της ΕΕ και όσων βολεύονται με τη σημερινή κατάσταση, είναι η Μεγ. Βρετανία να παραμείνει εντός της Ένωσης. Μετά από τόσες «περιπέτειες» του ευρώ αλλά και με δεδομένες τις διαφωνίες για τη διαχείριση του προσφυγικού (και φυσικά τις χάρες – παραχωρήσεις που γίνονται στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι είναι σε προενταξιακή πορεία και με δεδομένο ότι είναι άπειρα τα προαπαιτούμενα που δεν πληροί) η σταθερότητα του σαθρού οικοδομήματος, έτσι όπως το κατάντησαν, τίθεται συνεχώς εν αμφιβόλω…