Κατηγορίες
βιβλία-ταινίες-παρουσιάσεις

«Ο καλυβοδάσκαλος» του Θεόδωρου Γιαννακού – παρουσίαση βιβλίου στην Αλεξάνδρεια

kalybodaskalos bookTην Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δήμου Αλεξάνδρειας, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Ο καλυβοδάσκαλος» του Θεόδωρου Γιαννακού, ο οποίος εργάζεται ως δάσκαλος στο Κιλκίς. Την έκδοση του βιβλίου ανέλαβε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Ημαθίας.

Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται για πρώτη φορά και με μοναδικό τρόπο μια περιγραφή του σχολείου στις Σαρακατσάνικες στάνες. Ενός ιδιόμορφου και ιδιότυπου σχολείου, το οποίο στηνόταν ψηλά στις βουνοκορφές στο βουνό του Βερμίου τους καλοκαιρινούς μήνες. Αποτελεί μια αληθινή μαρτυρία και καταγραφή του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας του «δασκαλοκάλυβου» του βουνού, του σχολειού των Σαρακατσάνων. Είναι ένα βιβλίο που ανήκει στην Ιστορία της Εκπαίδευσης, στη Λαογραφία, στη Λογοτεχνία και συμβάλει στη διδασκαλία και την έρευνα. Ένα βιβλίο με περιεχόμενο ανθρωπολογικό, κοινωνιολογικό και παιδαγωγικό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τους Σχολικούς Συμβούλους Δημοτικής και Προσχολικής Εκπ/σης Δήμου Αλεξάνδρειας, Γεώργιο Χαλκιά και Ευθυμία Γώτη, τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Ημαθίας και τον Δήμο Αλεξάνδρειας και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε γονείς, σε μαθητές και σε όλους τους πολίτες της Ημαθίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Γεώργιος Χαλκιάς, Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης
  • Γρηγόρης Γιοβανόπουλος, Δ/ντής 7ου Δημοτικού   Σχολείου Αλεξάνδρειας
  • Θεόδωρος Γιαννακός, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας του βιβλίου

Την παρουσίαση θα συντονίσει η Ευθυμία Γώτη, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα αφηγηθεί ο Δημήτρης Αβούρης, αφηγητής παραμυθιών.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα δοθεί δωρεάν από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Ημαθίας ένα βιβλίο σε κάθε σχολείο.