Κατηγορίες
αγορά ανακοινώσεις

Π.Ε. Ημαθίας: χρήση της προαιρετική ένδειξης “Ελληνική εκτροφή άνω των 5 μηνών” στα βόεια σφάγια

macelAπό τη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Ημαθίας  ανακοινώνεται ότι,  σύμφωνα με το άρθρο 8 της υπ’ αριθμ. 412013 / 2000 ΚΥΑ, οι βοοτρόφοι της Περιφερειακή μας Ενότητας μας,  να κάνουν χρήση στα σφάγια τους την προαιρετική ένδειξη (Ελληνική εκτροφή άνω των 5 μηνών) για το έτος 2016 , αφού πριν από τη σφαγή των βοοειδών τους, υποβάλλουν μέσα στο μήνα Ιανουάριο του 2016 δήλωση χρήσης καθώς και την έδρα του σφαγείου που  θα κάνουν χρήση της ως άνω ένδειξης στις ετικέτες των σφάγιων τους.

 Η προαιρετική ένδειξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο βόειο και μοσχαρίσιο κρέας, το οποίο προέρχεται από βοοειδή τα οποία γεννήθηκαν εκτός Ελλάδος, εισάγονται σε ηλικία 5 – 6 μηνών, όμως έχουν εκτραφεί σε ελληνικό έδαφος για διάστημα 10 ως 14 μήνες και σφάζονται στην Ελλάδα.

Η ένδειξη ( Ελληνική εκτροφή άνω των 5 μηνών ) εμφανίζεται στις βιτρίνες των κρεοπωλείων , στα σημεία λιανικής πώλησης, στις συσκευασίες κρεάτων, μαζί με τις προβλεπόμενες υποχρεωτικές ενδείξεις. Σε ότι αφορά τις ενδείξεις των ζυγιστικών μηχανών η εν λόγω προαιρετική ένδειξη αναφέρεται σε συνδυασμό με την προέλευση – καταγραφή του κρέατος.

  Οι ενδιαφερόμενοι βοοτρόφοι που επιθυμούν να εγγραφούν στον ειδικό κατάλογο του ΥΠΑΑΤ ,( Παραγωγοί με το δικαίωμα χρήσης Ελληνική Εκτροφή άνω των 5 μηνών ) μπορούν να εφοδιαστούν τις δηλώσεις χρήσης  από την ΔΑΟΚ Π.Ε. Ημαθίας και το Γραφείο Κτηνοτροφίας . Πληροφορίες Γ. Γιουβανάκης – Μ. Σαρρή στα τηλ. 2331350153 – 2331350142.